Boli

#riscuri imbolnavire #anxietate #stres #imbolnavire

Starile de anxietate te imbolnavesc! Ce afectiuni grave provoaca stresul cronic

Organismul tau se confrunta zi de zi cu factori de stres, provocandu-ti uneori stari de anxietate. In cazul in care acestea se permanentizeaza, efectele pot fi de-a dreptul devastatoare. Iata ce boli poate provoca tensiunea psihica permanenta!

1. Tulburari psihice

Pe primul loc in topul bolilor provacate de starile anxioase cronice sunt tulburarile psihice. Efectul tensiunii permanente asupra creierului duce la aparitia simptomelor depresiei incipiente: apatie, tulburari de somn, dezechilibre emotionale. Netratate la timp, acestea pot duce la atacuri de panica, delir sau dependenta de alcool si medicamente.

2. Boli digestive

Aparatul digestiv ramane unul dintre cele mai sensibile puncte ale organismului in fata factorilor constanti de stres. Stresul duodenal sau obezitatea sunt cele mai intalnite afectiuni la persoanele care traiesc intr-o stare de tensiune psihica continua.

3. Afectiuni cardiace

Bolile cardiovasculare apar in urma agitatiei continue si a dezechilibrului emotional experimentat constant. Artimia, hipertensiunea, angina pectorala si infarctul sunt si ele aduse in scena de mentinerea unui nivel crescut de stres.

4. Boli respiratorii

In directa legatura cu inima si cu circulatia sangelui in corp, plamanii au si ei de suferit de pe urma anxietatii cronicizate. Tulburarile respiratorii cauzate de factori psihici, precum astmul, sunt des intalnite in randul victimelor stresului.

5. Boli de piele

Invelisul corpului are de suferit si el de pe urma stresului constant. 60% dintre cazurile de psoriazis, urticarie, eczeme, dermatite sau acnee sunt declansate de factori psihici.

6. Boli ale sistemului imunitar

Cu un organ precum splina, care elibereaza o cantitate mai mare de celule albe si rosii inca de la primele semne de anxietate, sistemul tau imunitar poate fi afectat de stresul cronic. Primele simptome sunt: senzatiile de voma in perioadele de maxim efort psihic, caderea parului si sangerarile nazale.

7. Cancer

Studiile recente efectuate de cercetatorii unor universitati si institute din intreaga lume au reliefat faptul ca incidenta cazurilor de cancer la san in randul femeilor care lucreaza in conditii de stres este cu 30% mai mare fata de cele care au joburi relaxante.

Sursa foto: healthcareusp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare