Boli

#aparitie coronavirus #coronavirus #specialisti

Specialist australian: Noul coronavirus pare creat de om

Desi pana in prezent cercetatorii care au analizat virusul sustin ca nu au asit modificari genetice care sa ateste ca ar fi fost creat in laborator, un expert australian vine cu noi teorii.

 

Profesorul australian Nikolay Petrosvky, sustine ca teoria ca nou voronavirus sa fi fost creat de om devine din ce in ce mai valabila.

Coronavirusul s-a raspandit rapid in intreaga lume inca de la inceputul anului. Mai multi experti sustin ca noul coronavirus ar fi fost creat de om. Aceasi teorie o sustine si expertul Nikolay Petrosvky, despre virusul care a ucis milioane de oameni.

“Coronavirusul este atat de perfect adaptat pentru a infecta oamenii, incat posibilitatea de a fi facut intr-un laborator chinez nu poate fi ignorata”, a declarat profesorul australian.

“O posibilitate care nu poate fi exclusa este aceea ca SARS-CoV-2 a fost creat printr-un eveniment de recombinare care a avut loc involuntar sau constient intr-un laborator care trateaza coronavirusuri si apoi eliberat accidental”, mai sustine specialistul.

Potrivit expertului australian, virusul se “lipeste” mai bine de celulele umane decat de cele animale. Prin urmare, virusul este periculos doar pentru om nu si pentru alte vietati. Profesorul mai sustine ca isi propune sa gaseasca un animal sensibil la acest virus, precum liliecii, care sunt cosiderati sursa principala a infectarii cu noul coronavirus.

”Animalele nu s-au miscat intre comunitati la fel de mult ca oamenii, asa ca este posibil sa nu fi gasit inca pestera de lilieci potrivita. Pana sa se intample asta, teoria laboratorului din Wuhan trebuie sa fie luata in considerare”, a spus Petrovsky.

 Sursa: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului