Boli

#dinti #igiena orala #pasta de dinti #infarct #atac de cord #spalatul pe dinti

Spalatul pe dinti te fereste de infarct

Persoanele care merg la controale stomatologice regulate si care isi curata dantura in mod corect sunt mult mai putin expusi riscului de infarct si atacuri de cord. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori.

La studiu au participat peste 100 de mii de persoane care nu au suferit un atac de cord sau un infarct in ultimii sapte ani.

Cercetatorii din Taiwan au descoperit ca persoanele care isi curatau dintii in mod corect si care mergeau la dentist de cel putin doua ori pe an prezentau un risc mai scazut cu 25% de a suferi de atacuri de inima si cu 15% de a suferi de infarct fata de persoanele care nu mergeau la stomatolog.

Riscul era si mai scazut in randul persoanelor care isi detartrau dantura de cel putin odata pe an. Curatarea profesionala a dintilor reduce dezvoltarea bacteriilor, care duc la inflamatii. Aceste inflamatii favorizeaza aparitia afectiunilor cardiovasculare si a infarctului.

Astfel, prin detartrajul profesional, inflamatiile cronice sunt reduse considerabil. Astfel, specialistii si medicii recomanda apelarea la curatarea profesionala. Medicii atrag atentia si asupra afectiunilor gingivale, care sunt in stransa legatura cu afectiunile cardiovasculare.
 

Beneficiile spalatului pe dinti


Indeparteaza . Indepartarea bacteriilor din este cel mai beneficiu al perierii dintilor. Placa bacteriana favorizeaza aparitia acizilor care distrug gingiile si structura dintelui.

Previne . Gingivita este o afectiune grava a gingiilor. Bacteriile din cavitatea bucala sunt responsabile de aceasta afectiune. Prin periaj regulat, bacteriile sunt indepartate din cavitatea bucala si sunt prevenite astfel afectiunile gingivale.

Previne . Paradontoza este o afectiune grava, care duce la pierderea dintilor. Durerile dingivale de dinti si abcesele dentare sunt cele mai intalnite simptome ale acestei afectiuni.

Protejeaza inima. Multe studii arata ca intre sanatatea dintilor si inima este o stransa legatura. Inflamatiile care se dezvolta in cavitatea bucala, cauzate de paradontoza, se raspandesc si catre alte parti ale organismului, insclusiv catre inima.

Imbunatateste circulatia sangelui. Perierea si detartrajul profesionist al danturii imbunatateste circulatia sangelui din vase si artere.

Imbunatateste calitatea spermei. Acest lucru este extrem de important pentru barbatii care isi doresc copii. Afectiunile gingivale si dentare afecteaza dramatic calitatea spermei si pot duce chiar la infertilitate.

Indeparteaza mirosul neplacut. Mirosul neplacut al gurii este un simptom al unor afectiuni gingivale si dentare. Poate fi indepartata prin periajul regulat al danturii, dar si prin curatarea profesionista, la un specializat.

Ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Chiar daca pare incredibil, perierea regulata a danturii ajuta in lupta cu kilogramele in plus. Pasta de dinti are un gust special, care nu se potriveste cu niciun alt aliment. Astfel, pasta de dinti taie pofta de mancare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare