Boli

#somn odihnitor #odihna #studiu #somn

Somnul iti prelungeste viata! Cat trebuie sa dormi in weekend pentru a avea o viata lunga

Potrivit studiilor efectuate de cercetatorii suedezi, persoanele care dorm mai mult in weekend traiesc mai mult. Studiul a fost efectuat de profesorul Torbjorn Akerstedt, director la Stress Research Institute de la Stockholm University, pe aproape 44.000 de oameni, de-a lungul a 13 ani.

Potrivit studiului, persoanele care dorm 5 ore sau mai putin pe noapte prezinta un risc de mortalitate ridicat, spre deosebire de cei care dorm in medie, 7 ore.

Totodata, in urma studiului s-a confirmat faptul ca riscul de mortalitate este crescut si in randul celor care obisnuiesc sa doarma constant, foarte mult.

Sudiul a confirmat faptul ca oamenii care se priveaza de somn in timpul saptamanii, dormind sub media recomandata de medici, dar dorm mai mult in weekend, sunt pe picior de egalitate cu cei care dorm, in medie, 7 ore, semn ca organismul se poate reface fara probleme daca recuperam orele de odihna pierdute.

Medicii si oamenii de stiinta atrag atentia, odata cu publicarea acestui studiu, asupra importantei odihnei, explicand ca "Somnul e necesar pentru sanatate si trebuie sa dormi suficient daca nu vrei sa te imbolnavesti. Este fundamental pentru functionarea organismului, asa cum respiri, trebuie sa te si odihnesti", potrivit libertatea.ro.

Tu cate ore dormi pe noapte?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare