Boli

#ortodontia #dinti strambi #stomatolog

Solutia pentru dintii strambi: Ortodontia

Ortodontia este o specialitate a medicinii dentare, ea ocupandu-se cu indreptarea pozitiei dintilor. De asemenea, aceasta mai realizeaza si o reglare a ocluziei, precum si a rapoartelor intre cele doua maxilare. Ea ghideaza cresterea, precum si dezvoltarea structurilor dento-faciale. Aceasta specialitate distincta din cadrul stomatologiei moderne are ca scop asadar o imbunatatire a aspectului, precum si a functionalitatii sau a pozitiei dintilor anormal aliniati. In acest fel, se reda atat functionalitatea, cat si frumusetea dintilor. Acesta este si motivul pentru care multe persoane sunt in cautarea unui serviciu de ortodontie Timisoara.

Tipuri de aparate dentare

Exista mai multe tipuri de aparate dentare pe care pacientii le pot avea in vedere, astfel incat sa-si imbunatateasca dantura.

Aparatele dentare metalice sunt cele mai comune, acestea avand un raport calitate-pret cat mai bun, fiind si foarte eficiente din acest punct de vedere. Ele ofera o multime de avantaje, fiind foarte eficiente din acest punct de vedere. Ele mai pot fi personalizate pe placul vostru, costul tratamentului fiind unul redus. Singurul minus al acestui aparat este ca vizibilitatea lui este una pronuntata.

Aparatele dentare transparente-safir sunt si ele accesibile, acestea fiind realizate dintr-un cristal matur de safir si anume un mineral foarte dur, el fiind aproape invizibil. Acest aparat este mai greu de sesizat pentru o persoana la prima vedere. Veti fi surprinsi sa vedeti cate persoane nu vor observa acest aparat atunci cand il purtati. Pe langa faptul ca acest aparat nu se vede, el mai are si avantajul unui confort sporit, acest lucru datorandu-se marginilor bracketurilor.

Aparatele dentare de tip Gutiera sunt si ele apreciate pentru faptul ca sunt invizibile. Acestea pot indrepta intr-un mod eficient dintii, ele fiind avantajoase pentru ca nu contin sarme sau alte bracketuri. Aceste aparate se folosesc de o tehnologie computerizata 3D, dupa care se realizeaza seturile de gutiere care ajuta la indreptarea dintilor.

Aparatele dentare ceramice sunt realizate din ceramica de culoare alba, acestea fiind semi-transparente. Aceste aparate dentare se imbina foarte bine cu dintii, fiind si foarte rezistente la pete in acelasi timp. Confortul lor este unul dintre motivele pentru care multi pacienti care sunt in cautarea unui serviciu de ortodontie Timisoara, au in vedere aceste aparate dentare.

Mai exista si aparatele dentare linguale, acestea reprezentand cea mai estetica varianta pentru ca se aplica pe suprafata interna a dintilor. In acest fel, ele sunt invizibile. Ultima generatie de astfel de aparate se foloseste de o tehnica computerizata de tratament, iar in acest fel pacientul poate vedea cum va arata acest aparat dentar inainte ca el sa fie pus.

Beneficiile aparatului dentar

Unul dintre marile beneficii ale aparatului dentar este ca reduce riscul aparitiei cariilor, in acest fel oprindu-se reziduurile alimentare de a ramane blocate intre dinti. Se intampla asadar ca periuta de dinti sa nu ajunga intre dinti, iar reziduurile alimentare sa ramana blocate intre acestia. In acest caz, este foarte important sa apelati la aparatul dentar, acesta oferindu-va beneficiile de care aveti nevoie.

Aparatul dentar este apreciat si pentru faptul ca imbunatateste dictia. In cazul in care pozitionarea dintilor este prea in spate, apar problemele de dictie, iar un aparat dentar poate rezolva in timp aceasta problema de vorbire. Indreptarea dintilor are un impact major in a remedia aceste probleme de vorbire.

Eroziunea dentara este si ea impiedicata daca aveti in vedere un aparat dentar. In acest fel, nu mai este pusa o presiune suplimentara asupra maxilarului, iar osul dintilor creste in mod sanatos.

Un alt beneficiu al aparatului dentar este ca acesta previne leziunile dentare si anume ca persoanele care au dintii strambi nu vor mai putea sa-si muste pielea falcilor atunci cand vorbesc sau cand mananca. Aparatul dentar indreapta dintii cu probleme, iar in acest fel persoanele care au de-a face cu aceste probleme vor scapa de ele. Se vor bucura de o stare de sanatate cat mai buna.

Masticatia este si ea imbunatatita daca se apeleaza la aparatul dentar. In acest fel, alimentele vor fi mestecate foarte bine, mancarea care ajunge in stomac fiind faramitata in totalitate, lucru care ajuta si la o imbunatatire semnificativa a digestiei. Corpul se bucura in acest fel de faptul ca primeste nutrientii utili cresterii, dar si dezvoltarii sale, tinand la distanta afectiunile care pot aparea daca mancarea nu este mestecata corespunzator.

Articol sustinut de Dental Concept by dr. Mihali, cea mai moderna clinica stomatologica din Timisoara.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare