Boli

#sirop de tuse #sirop

Sirop antitusiv sau sirop mucolitic - care sunt diferentele?

Probabil multi dintre noi cand suntem raciti, tusim si ne doare in gat, ne intrebam care este cel mai bun sirop pentru a calma gatul iritat si pentru buna functionare a sistemului respirator. Pentru a scapa mai repede de disconfortul creat de durerile in gat si de tusea seaca si productiva, trebuie sa stim ce fel de sirop este benefic in situatia noastra.

Exista doua tipuri de siropuri care ajuta in cazurile de tuse si gat iritat, cel antutusiv sau pentru tuse seaca, dar si cel mucolitic sau pentru tuse productiva. In continuarea articolului vom afla ce face fiecare sirop in parte.

Tipuri de siropuri pentru gat

Siropul antitusiv sau pentru tuse seaca, adica fara expectoratie, este un sirop care are rolul de a calma iritatia provocata de aceasta. Fiind o tuse uscata, fara lubrifiere pentru ca nu genereaza mucus pentru sistemul respirator, aceasta uscaciune tinde sa irite tractul. Odata aparuta iritatia, tusea se prelungeste, se intensificata si devine mai ascutita. In acest caz, este nevoie de un sirop antitusiv, care sa stimuleze productia de mucus si sa calmeze gatul iritat.

Siropul mucolitic, pe de alta parte, mai este cunoscut si ca sirop expectorant sau sirop pentru tuse productiva. Acesta are rolul de a ameliora secretia de mucus, astfel incat aceasta sa nu se depoziteze in tractul nostru respirator si sa nu creeze probleme respiratorii grave.

Oricare din cele doua tipuri de siropuri pot contine extracte din plante care sa ajute in calmare iritatiei de la nivelul sistemului respirator, dar si pentru eliminarea mucusului. De exemplu, patlagina este benefica pentru tusea seaca, dar si pentru cea productiva. Aceasta se gaseste in numeroase siropuri pentru gat, datorita proprietatilor terapeutice pe care le are asupra aparatului respirator. Totodata, ca un calmant pentru gatul iritat se mai poate administra mierea de albine.  

Naturalis BronhoSuport 7 plante + miere sirop antitusiv

Naturalis BronhoSuport 7 plante + miere, de exemplu, contine extract de muguri de pin, scai-vanat, frunze de patlagina, flori de tei, flori de soc, fructe de maces si cimbrisor, plante benefice in cazul cailor respiratorii obstructionate. Acestea desfunda nasul, calmeaza gatul iritat, contribuie la buna functionare a sistemului imunitar si ajuta la mentinerea unui somn odihnitor, eliminand senzatia de oboseala.

Mierea din compozitia acestui sirop antitusiv, amelioreaza disconfortul cauzat de iritarea tractului respirator, protejandu-l. Acesta poate fi administrat atat de copiii cu varste de peste 3 ani, cat si de adulti.

Naturalis BronhoSuport Adulti sirop mucolitic

Naturalis BrohnoSuport este un sirop de tuse, expectorant, calmant si protector al mucoasei bronsice. Extractul de patlagina si tincturile de cimbru de cultura, ciubotica cucului, grindelia si tal de lichen de piatra cu mierea poliflora ofera un efect benefic asupra sanatatii sistemului respirator. Siropul nu contine zahar si este destinat adultilor.

Cele doua siropuri Naturalis se pot achizitiona din farmaciile Catena.

FOTO: naturalis.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului