Boli

# tratametn ochi uscati # sindrom ochi uscati #ochi uscati #tratament

Sindromul de ochi uscati - cauze si tratament

Statul mult in fata calculatorului, a televizorului si a telefonului, dar si cititul la lumina slaba, in special, usuca ochii. Faptul ca ne concentram asupra unor lucruri, cum ar fi cititul, involuntar uitam sa mai clipim, iar astfel ochii nu se mai umezesc corespunzator.

De asemenea, lipsa somnului este una dintre cauzele care contribuie la oboseala ochilor, iar cu timpul, acest disconfort ocular poate duce la incetosarea vederii. Ochii obositi necesita tratament, deoarece, in timp, pot deveni sensibili la infectii, cu atat mai mult cu cat vorbim de o cauza care nu poate fi inlaturata, cum ar fi sindromul ochilor uscati. 

Acest sindrom prezinta simptome precum senzatia de nisip in ochi sau arsura, usturime, iritatii si mancarime, sensibilitate la lumina, dar si vederea incetosata. Acest sindrom de ochi uscati nu este doar un disconfort resimtit pe termen scurt, ci este o afectiune complex, care necesita tratare la medicul oftalmolog, dupa determinarea corecta a diagnosticului. Sau, sindromul de ochi uscati poate fi evitat, daca se iau masurile optime de preventie, din timp.

Cauzele dezvoltarii sindromului de ochi uscati

Pe langa cititul la lumina slaba, statul mult in fata dispozitivelor care genereaza “lumina albastra”, adica televizor, calculator, tableta, telefon, mai exista si alte cauze care influenteaza uscarea ochilor. De exemplu, varsta inaintata, menopauza, lentilele de contact, afectiuni ale pleoapelor, anumita medicatie, factorii de mediu precum ventilatorul si aerul conditionat, dar si anumite interventii chirurgicale si parachirurgicale pot determina aparitia sindromului de ochi uscati.

Drept urmare, pentru a ajuta ochii sa ramana mereu umezi, medicii oftalmologi recomanda folosirea unor picaturi de ochi, cunoscute si sub denumirea de “lacrimi artificiale”.

Tratament pentru ochi uscati

Assista Oftapic Advanced picaturi ochi este solutia oftalmica biocompatibila, pe baza de lipozomi si acid hialuronic cross-linkat, fara conservanti, sterila, lubrifianta si hidratanta. Picaturile sunt recomandate pentru ochii sensibili, uscati, deshidratati si obositi. Absenta conservantilor reduce riscul reactiilor adverse, produsul devenind astfel potrivit pentru terapiile, inclusiv pentru persoanele care poarta lentile de contact, dar si celor care necesita aplicare frecventa si indelungata, precum protejarea corneei pe timpul noptii.

Assista Oftapic Intensive picaturi ochi este o solutie tampon cu acid hialuronic 0,15%, Hamamelis si Ginkgo biloba, oftalmica, sterila, lubrifianta, hidratanta, calmanta, protectoare, antioxidanta, reconfortanta, biocompatibila si izotona. Produsul este special creat pentru ochii uscati, deshidratati, iritati si obositi. De asemenea, poate fi folosit si de persoanele care poarta lentile de contact.

Se aplica una sau doua picaturi in fiecare ochi, o data sau de mai multe ori pe zi, in functie de necesitate sau de sfatul medicului oftalmolog. Pentru persoanele care poarta lentile de contact, acestea ar trebui sa aplice doua, trei picaturi pe lentile, inainte de a fi folosite sau dupa utilizarea acestora, direct in ochi. Daca este necesar, se aplica picaturi si in timpul purtarii lentilelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare