Boli

#alergie brad de Craciun #sindromul bradului de craciun #brad de craciun

Sindromul bradului de Craciun, cea mai frecventa alergie in decembrie

Pentru cei mai multi dintre noi, bradul de Craciun este o incantare. Pentru unele persoane insa, el reprezinta cauza unor neplaceri caracteristice rinitei alergice, potrivit site-ului passionsante.be! Tu stii cum se manifesta alergia la pomul de Craciun?

Stranutul, nasul infundat, chiar senzatia de sufocare, secretiile nazale apoase, tusea sunt semne care anunta ca suferi de “sindromul bradului de Craciun”. De asemenea, aceasta alergie specifica lunii decembrie se manifesta si prin conjunctivita, inrosirea ochilor si lacrimare.

Vinovate pentru aceasta alergie sunt mucegaiurile care colonizeaza pomul in timpul dezvoltarii sale in aer liber.

„Brazii cresc intr-un mediu umed si devin astfel un cuib perfect pentru mucegai“, afirma Maureen Jenkins, director la Allergy UK. Simptomele sunt usoare la inceput si nu afecteaza persoanele alergice din prima zi când au impodobit bradul.

Situatia se poate inrautati considerabil, dupa o vreme, din cauza caldurii din locuinte, care face ca mugecaiul din brad sa se extinda mai repede in incapere. Particulele de mugecai din casa se inmultesc cu aproximativ 5.000 pe metru patrat in doua saptamani dupa ce bradul a fost instalat.

Persoanele sensibile, dar si cele care au copiii care sufera de astm bronsic, eczema severa, rinita alergica, sunt sfatuite sa inlocuiasca bradul natural cu unul artificial.

Atentie insa! Inainte de a impodobi bradul, este recomandat ca bradul sa fie spalat bine cu jet de apa si lasat la uscat afara.

Sursa foto: American Christmas Tree Association

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului