Boli

#vitamina d3 #carenta vitamina d #carenta

Simptomele carentei de vitamina D3

Vitamina D are un rol foarte important pentru sanatatea noastra, fiind produsa de organism prin expunerea la soare sau regasindu-se in anumite alimente.

 

Beneficiile Vitamine D sunt multiple asupra proceselor care asigura functionarea normala a organismului:

  • mentine sanatatea sistemului osos si previne aparitia fracturilor, osteoporozei si rahitismului;
  • contribuie la absorbtia si utilizarea normala a calciului si fosforului;
  • mentine sanatatea dintilor;
  • mentine concentratiile normale de calciu in sange;
  • contribuie la buna functionare a sistemului imunitar;
  • sustine buna functionare a sistemului cardiovascular;
  • contribuie la buna functionare a tiroidei, paratiroidei si hipofizei.

Exista mai multe tipuri de Vitamina D, doua dintre ele fiind necesare pentru sanatatea organismului: Vitamina D2 (care se regaseste in plante), si Vitamina D3 (care se regaseste in proteine, precum peste gras sau galbenus de ou si care, de asemenea, este produsa in timpul expunerii la soare).

Carenta de Vitamina D produce efecte negative asupra noastra, insa aceasta este destul de frecvent intalnita, in special in cazul persoanelor varstnice, al persoanelor care sufera de anumite afectiuni medicale, dar si in cazul persoanelor supraponderale. In acest articol, vei regasi informatii despre:

  • 5 simptome ale carentei de vitamina D3;
  • Recomandari de suplimente cu vitamina D3.

5 simptome ale carentei de vitamina D3 

1. Un sistem imunitar slabit

Racelile sau imbolnavirile frecvente pot fi semnul lipsei de Vitamina D3. Mai multe studii arata o legatura intre aceasta carenta si infectiile respiratorii precum raceli, bronsite si pneumonie.

2. Oboseala accentuata

Senzatia de oboseala accentuata poate avea mai multe cauze, printre care si carenta de vitamina D3, atunci cand nu exista alte cauze medicale explicabile. Analizele de sange pot arata o legatura intre oboseala accentuata si nivelurile scazute ale vitamine D3.

3. Dureri de spate si probleme cu sistemul osos

Vitamina D3 ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, imbunatatind absorbtia de calciu, astfel ca durerile de spate si durerile osoase pot fi semne ale unui nivel scazut de Vitamina D3 in sange.

In plus, studiile arata ca persoanele cu carenta de Vitamina D sunt mai predispuse la aparitia durerilor la nivelul articulatiilor, spatelui sau picioarelor.

4. Aparitia depresiei

Indispozitiile pot fi simptomul carentei de Vitamina D3, mai ales cele prezente in sezonul rece, cand expunerea la lumina naturala a soarelui este limitata. Tocmai de aceea, specialistii  recomanda sa incercam sa petrecem timp in aer liber pe cat de mult posibil, indiferent de anotimp. 

5. Caderea parului

Desi caderea parului poate fi asociata adesea cu aparitia stresului, atunci cand aceasta este severa, poate fi semnul unei deficiente de vitamine si minerale din organism, printre care Vitamina D3.

Alopecia este o boala autoimuna caracterizata prin caderea excesiva a parului si este asociata cu rahitismul (boala din cauza careia copiii dezvolta oase moi, din cauza deficitului de Vitamina D3).

Recomandari de suplimente cu vitamina D3

Dozele zilnice recomandate de Vitamina D sunt: de 600 - 1000 UI/zi in cazul unui copil, si intre 600 - 2000 UI/zi in cazul unui adult.

Atunci cand cantitatea optima de Vitamina D3 nu este obtinuta prin intermediul alimentatiei si al expunerii la razele soarelui (cum se intampla in sezonul rece), este necesar ca aceasta sa fie suplimentata prin administrarea unor suplimente naturale alimentare care contin acest nutrient.

Naturalis Vitamina D3

Naturalis Vitamina D3  este un supliment alimentar care contine vitamina D3, fiind recomandat pentru fixarea calciului in oase si pentru dezvoltarea osoasa. Administrarea acestui supliment alimentar te ajuta sa iti mentii sanatatea intregului organism si pe cea a oaselor, prin reducerea riscului subtierii acestora si aparitiei fracturilor.

Detrical 2000 IU

Detrical 2000 este un supliment alimentar, care contine Vitamina D3 2000 UI, recomandat pentru asigurarea unei rezistente crescute a sistemului osos, mentinerea functiei normale a sistemului muscular si pentru functionarea normala a sistemului imunitar.

Detrical se recomanda a fi administrat 1 comprimat pe zi, fiind destinat adultilor. Produsul este destinat adultilor si nu trebuie depasita doza zilnica recomandata.

Suplimente alimentare nu trebuie sa inlocuiasca o alimentatie echilibrata si naturala, si, in cazul in care suferiti de o afectiune medicala cronica sau luati un tratament pe termen lung, cereti opinia specialistului inainte de administrare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare