Boli

#simptome #dureri #migrena #insomnie #oboseala #boli femei

Simptome pe care femeile nu trebuie sa le ignore

Femeile au tendinta de a ignora anumite simptome precum durerile, disconfortul sau oboseala. Dupa o zi obositoare la serviciu, nu mai avem timp sa acordam atentie semnelor pe care propriul organism ni le transmite.

Este insa foarte important pentru femeie sa fie atente la anumite simptome, pentru a evita eventualele probleme de sanatate. De la durerile de cap suparatoare pana la noptile nedormite, iata mai jos cateva simptome pe care nu trebuie sa le neglijezi.

Oboseala. Chiar daca in cursul zilei ai numeroase responsabilitati, oboseala este unul dintre simptomele pe care nu trebuie sa le neglijezi. Oboseala poate fi un semnal al mai multor afectiuni. Printre acestea se numara depresia, afectiuni ale tiroidei, diabet, afectiuni cardiace sau chiar cancer.

Daca starea ta nu se imbunatateste dupa odihna, alimentatie sanatoasa si miscare, este indicat sa mergi la un medic.

Dureri abdominale. O mica durere de stomac din cand in cand nu trebuie sa te ingrijoreze. Insa, daca aceste dureri persista in timp si intensitate trebuie sa te puna pe ganduri. Chiar daca de cele mai multe ori durerile abdominale sunt doar acumulari de gaze intestinale, exista situati cand aceste dureri ascund afectiuni mai grave.

Apendicita, ulcerul stomacal sau afectiuni ale vezicii biliare sunt doar cateva dintre complicatiile ascunse ale unei dureri abdominale. Daca prezinti dureri localizate, este indicat sa mergi la medic si sa discuti cu acesta simptomele care te ingrijoreaza.

Dureri in piept. De fiecare data cand simti dureri in piept este indicat sa mergi la medic. Chiar daca angina este cauzata de o afectiune cardiaca, nu este intotdeauna un semn al unui atac de inima. Durerile in piept pot insa anunta numeroase afectiunii ale inimii.

Daca simti orice fel de durere sau presiune in piept, mergi de urgenta la medic.

Palpitatii. Palpitatiile reprezinta un semn al afectiunilor cardiace. Pot fi insa si un semn al consumului excesiv de cofeina. De asemenea, palpitatiile anunta si insuficienta oxigenului in sange, hipertiroidism sau atac de panica. Mergi la medicul de familie daca aceste simptome persista.

Sex dureros . Daca experimentezi dureri in timpul actului sexual, acorda atentie acestui simptom. Poate fi semnalul unor probleme ginecologice precum infectii vaginale, schimbari hormonale sau endometrioza , o afectiune grava. Daca ai dureri in timpul actului sexual este indicat sa mergi la medicul specialist.

Migrene. Migrenele persistente pot fi semnul unor probleme de sanatate serioase. Printre aceste probleme de sanatate se numara infarctul, infectii ale creierului, tumori sau anevrisme.

Noduli mamari. Daca la o palpare de rutine, descoperi noduli suspecti este indicat sa mergi la medicul specialist. Nodulii pot fi semnul unor chisturi sau tumori.

Respiratie ingreunata. Insuficienta respiratorie poate fi un semn al problemelor cardiace. Daca pe langa acest simptom experimentezi si oboseala si ameteala mergi de urgenta la medic.

Insomnie. Majoritatea femeilor au probleme de somn , insa daca noptile pierdute se repeta pe o perioada indelungata este cazul sa te ingrijorezi. Multe femei sufera de insomnie atunci cand ajung la menopauza. Insomnia poate fi insa si un semn al afectiunilor cardiace sau respiratorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului