Boli

#simptome menopauza # afectiuni grave #menopauza

Simptome care seamana cu ale menopauzei, insa de fapt anunta o afectiune grava

Odata ce te apropii de varsta menopauzei este usor sa dai vina pe acest proces firesc al organismului pentru simptome precum bufeurile, schimbarile bruste de dispozitie sau transpiratiile nocturne.

De multe ori menopauza este, intr-adevar, de vina pentru aceste schimbari, insa exista si situatii in care aceste manifestari pot anunta probleme grave de sanatate. Descopera despre ce este vorba:

Schimbari ale menstruatiei

Cu cat o femeie se apropie mai mult de perioada menopauzei, cu atat este firesc sa apara schimbari in ceea ce priveste ciclul menstrual. Insa daca apar sangerari frecvente, abundente ori sangerari dupa un act sexual, aceste simptome pot fi semnul une infectii ori pot anunta cancerul ovarian. De aceea este important sa te prezinti la un control ginecologic de rutina.

Transpiratii nocturne

Peste 80% dintre femeile aflate in premenopauza experimenteaza transpiratii nocturne si bufeuri, manifestari care apar din cauza scaderii nivelului de estrogen.

Ai grija insa caci bufeurile si transpiratiile nocturne pot indica prezenta hipertiroidismului, o afectiune a glandei tiroide, cauzata de productia in exces a hormonilor tiroidieni. Semn al unei tiroide hiperactive sunt si starile de anxietate, corelate cu schimbrile bruste de dispozitie. Transpiratiile pe timpul noptii si febra pot indica prezenta leucemiei. Analizele de sange, cat si alte teste indicate de medic sunt cele care vor pune diagnosticul corect.


Dureri articulare

Inaintarea in varsta duce si la aparitia durerilor articulare, care pot insoti perioada de premenopauza si de menopauza. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista o legatura intre nivelurile scazute de estrogen si durerile articulare. Insa aceste dureri pot fi cauzate de o alta afectiune precum fibriomialgia, lupus, atrita sau borelioza.

Tristete

La menopauza, starile de tristete pot fi mai frecvente, tot din cauza schimbarilor hormonale. Insa nu etse normal ca o femeie sa treaca prin stari de tristete profunda, pentru perioade mai lungi de timp. Poate fi sun semn al depresiei sau un semn ca glanda tiroida nu mai functioneaza normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare