Boli

#simptome atipice coronavirus # simptome coronavirus #declaratii medici #medici

Simptome atipice provocate de coronavirus pe care multi le ignora

Tot mai multe persoane sunt afectate de coronavirus. In Europa, dar si in Romania, numarul persoanelor infectate a crescut drastic.

Cei mai multi stiu insa ca doar simptome precum lipsa mirosului si a gustului, febra, oboseala, tuse si dificultati respiratorii sunt specifice coronavirusului. Si se ingrijoreaza numai in momentul in care apar acestea. Insa, exista o multime de alte simptome, mai putin intalnite, care sunt provocate de coronavirus. Acestea sunt insa ignorate, pana in momentul in care este prea tarziu.  

"Simptomele respiratorii tind sa fie cele mai comune, evident, insa am identificat si alte simptome ce afecteaza alte organe.”, a declarat dr. Eric Cioe-Pena, director al Northwell Health din New Hyde Park, New York, SUA, potrivit digi24.ro.

Medicul a mai precizat ca au descoperit ca multe dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus s-au confruntat cu probleme neurologice, precum confuzie, delir sau chiar dureri de cap. Mai mult de atat, unii dintre pacienti au dezvoltat o inflamatie a creierului care necesita o monitorizare neurologica foarte atenta.

Alte studii de specialitate au aratat ca infectia cu noul coronavirus poate spori riscul de formare a cheagurilor de sange. Atunci cand acestea se formeaza la nivelul picioarelor ori a altor extremitati pot sa apara euruptii cutanate ale pielii. Mai mult de atat, in momentul in care acestea se formeaza in plamani, inima ori creier pot sa apara si complicatii severe, precum embolie pulmonara, atac de cord ori accident vascular cerebral, potrivit dr. Maxine Dexter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului