Boli

#implant par #cadere par #femei

Si femeile isi pot pierde parul

Se acorda foarte multa atentie caderii parului la barbati, insa nu trebuie omis faptul ca si femeile se confrunta cu acesta nedorita tematica, aproximativ 30-40% dintre acestea intampinand probleme de rarire sau chiar cadere serioasa a paului.  Majoritatea (95%) dintre ele experimenteaza caderea parului din cauza modificarilor hormonale, care ar putea surveni in timpul sarcinii sau menopauzei.

 

CE POT FACE FEMEILE PENTRU A LUPTA IMPOTRIVA CADERII PARULUI?

Din fericire, multe dintre aceleasi proceduri disponibile barbatilor sunt disponibile si femeilor (la orice clinica implant par):

  • Transplant de par FUE
  • Transplant de par FUE cu par lung (se permite pastrarea parului lung in loc sa se rada pentru procedura)
  • Plasma bogata in trombocite (PRP)
  • Transplant de par robotizat FUE
  • Transplant de par FUT
  • Terapie medicala

Desi depinde in mare masura de situatia medicala a pacientei, aproape intotdeauna exista ceva care poate fi facut pentru a combate caderea parului. Programarea pentru o consultatie de specialitate va oferi toate informatiile necesare, va prezenta toate optiunile, avantajele si contra indicatiile.

In dezavantajul doamnelor, exista diferente intre femei si barbati privind evolutia caderii parului. Desi transplantul de par pentru femei este posibil, femeile nu sunt de obicei candidati buni. Cand vine vorba de caderea parului, majoritatea femeilor se confrunta cu o subtiere generala a parului pe scalp, inclusiv in zonele donatoare, care sunt de obicei partile laterale si din spatele scalpului. La barbati, zona donatoare ramane stabila si neafectata de dihidrotestosteronul care distruge foliculii (DHT). Aceasta inseamna ca chirurgul poate extrage cu succes foliculii de par sanatosi de la locul donator. La femei, DHT micsoreaza foliculii de par din zona donatoare, facandu-l instabil pentru extragerea foliculilor. Astfel, tratamentul de restaurare a parului pentru femei poate sa nu fie intotdeauna o optiune eficienta.

ESTE PERMANENTA PROCEDURA DE TRANSPLANT DE PAR FEMEI?

Indiferent de sex, un transplant de par poate da rezultate permanente, cu aspect natural. Cu toate acestea, pentru a obtine rezultate de lunga durata, trebuie sa urmati cu atentie toate instructiunile si sfaturile stabilite de chirurgul dumneavoastra pentru a va asigura ca oferiti noilor voastre grefe de par ingrijirea de care au nevoie.

Dupa procesul de vindecare, din foliculii transplantati incepe sa creasca par care va umple golurile de pe scalp si va continua sa se dezvolte similar parului natural. Cu toate acestea, acesti foliculi au si o durata de viata asemanatoare parului tau natural. Prin urmare, trebuie sa va monitorizati cu atentie stilul de viata si alegerile alimentare dupa o operatie de transplant de par. Urmati o dieta sanatoasa, plina cu toti nutrientii de care parul are nevoie, faceti exercitii regulate pentru a imbunatati circulatia sangelui in scalp si pentru a va mentine parul puternic. De asemenea, este posibil sa aveti nevoie de mai multe sedinte de transplant de par mai tarziu in viata. Discutati toate optiunile cu medicul specialist inainte de a lua impreuna decizia cea mai buna.

FOTO: implantcapilar.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare