Boli

#sforait #par de caine #animale #caine #boli

Sforaitul poate fi provocat de prezenta cainelui

Fie ca impartiti acelasi pat, fie ca se aseaza langa tine pe canapea atunci cand te uiti la televizor sau citesti o carte, fie ca alearga prin gradina, cainele poate fi unul dintre motivele pentru care tu sforai . Exista foarte multi factori care ar putea dauna sanatatii tale, inca de la varste fragede si te pot conduce la boli precum infectiile respiratorii, iar cainele, cel mai bun prieten al omului, poate fi unul dintre „vinovati”.

Karl Franklin, medic la spitalul Universitar din Umea – Suedia, a ajuns la concluzia ca aceia care au probleme cu sforaitul ori s-au nascut si au trait intr-o familie numeroasa ,ori au sau au avut un caine. Tot acesta sustine ca desi animalul de companie poate fi una dintre cauzele acestei probleme, nu trebuie sa se renunte la ideea de animal de casa , doar ca trebuie acordata o mai mare atentie ingrijirii acestuia si curateniei casei (daca animalul are acces in interioul acesteia).

Franklin, alaturi de echipa sa de cercetare, a facut un studiu pe femei si barbati cu varste cuprinse intre 25 si 54 de ani. Persoanele esantionate au fost intrebate despre copilaria lor, daca au avut un caine sau orice alt animal de companie sau daca au avut de suferit din cauza bolilor de ureche. In urma raspunsurilor date de persoanele chestionate, s-a ajuns la urmatoarele concluzii:

  • In cazul in care o persoana a fost spitalizata , inaintea varstei de doi ani, pentru o infectie respiratorie , sansele ca mai tarziu sa exista probleme cu sforaitul sunt de doua ori mai mari decat la o persoana care nu a avut o astfel de problema;
  • In cazul in care o persoana a suferit de otita, riscul ca mai tarziu sa sforaie, sunt cu 1,18 ori mai mari decat in mod normal;
  • In cazul in care o persoana se naste si creste intr-o familie care are mai mult de cinci membri, riscul de a sforai la maturitate, sunt cu 1,04 ori mai mari decat in mod normal;
  • In cazul in care o persoana a avut de mica un caine in gospodarie, sansele ca mai tarziu sa sforaie, sunt cu 1,26 de ori mai mari decat in mod normal.

Conducatorul studiului a declarat insa ca e nevoie de mult mai multe studii si o cercetare mult mai intensa pana a putea spune cu siguranta ca aceste animale atat de indragite ar trebui indepartate din preajma copiilor.

Oricum, pentru un plus de siguranta, daca doresti sa pastrezi cainele in jurul unui copil, trebuie sa ai mare grija mai ales in ceea ce priveste igiena acestuia. Periaza-l cu un instrument special, de doua ori pe zi, nu il lasa sa doarma in acelasi pat cu copilul (chiar daca acesta insista) si nu lasa animalul in preajma vreunui membru al familiei atunci cand acestia din urma servesc masa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului