Boli

#siguranta scaun cu rotile #scaun cu rotile

Sfaturi pentru siguranta in scaunul cu rotile

MagazinulOrtopedic.ro este locul in care multi dintre cei care se confrunta cu evenimente neplacute in viata isi pot gasi dispozitive care sa ii ajute zi cu zi, contribuind la obtinerea unei stari de bine. Printre produsele comercializate pe site se numara si scaunele cu rotile, atat de utile pentru cei care nu se mai pot deplasa o anumita perioada de timp sau sunt imobilizati toata viata.

 

De cativa ani si in Romania politicile publice s-au mobilizat pentru a simplifica viata oamenilor care depind de scaune cu rotile prin realizarea accesibilitatii in institutii si locuri publice si prin elaborarea legislatiei. Toate facilitatile publice trebuie sa fie accesibile utilizatorilor de scaune cu rotile. In plus, un scaun cu rotile este un instrument de un real ajutor la domiciliu deoarece faciliteaza transportul persoanei asistate si reduce efortul fizic al ingrijitorului.

Magazinul Ortopedic nu doar ca isi doreste sa puna la dispozitia persoanelor cu dizabilitati dispozitive utile, precum scaunele cu rotile sau cadru ortopedic, ci isi sfatuieste clientii cum sa procedeze pentru a ramane in siguranta pe scaunul cu rotile manual!

Anvelopele: Asemenea anvelopelor de la o masina si de starea anvelopelor de la caruciorul rulant trebuie sa se tina cont, in caz contrar pot bloca mobilitatea. Anvelopele trebuie sa fie umflate cu cantitatea potrivita de aer si suprafata de rulare nu trebuie sa fie uzata. Cand suprafata de rulare este deteriorata, aceasta face ca anvelopele sa fie netede. In plus, anvelopele uzate pot reduce eficacitatea franelor. Atunci cand se verifica anvelopele, trebuie sa se observe si daca rotile sunt atasate corect. Daca se scot rotile pentru a se plia si depozita scaunul, cand se pun inapoi trebuie sa se procedeze in mod corespunzator.

Rotile din fata: Inainte de transfer, rotile din fata trebuie sa fie aliniate pe axa scaunului rulant. Daca nu sunt trebuie sa se aseze corect. Rotile din fata, pot pot cauza caderea si pot sa raneasca persoana care utilizeaza scaunul cu rotile.

Rezematoarele pentru brate: Acestea sunt adesea primele elemente care lovesc usile sau mobilierul. Astfel de lovituri pot provoca suprafete si crapaturi mari pe metal. Trebuie sa se inspecteze periodic pentru a se vedea daca sunt inca netede. Orice fisuri sau deformari pot provoca rani ale pielii.

Pernele pentru scaune: Pernele pentru scaune sunt importante din mai multe motive. Imbunatatesc pozitionarea si previn dezvoltarea unor dureri ischiale.

Franele de imobilizare: Acestea blocheaza pur si simplu rotile din spate. Nu ar trebui sa fie folosite pentru a incetini un scaun in miscare. La transfer, trebuie sa fie utilizate ambele frane de imobilizare. De asemenea, trebuie sa fie complet blocate, chiar daca uneori este necesar sa se forteze putin. Daca franele de parcare nu sunt complet blocate, scaunul poate aluneca in timpul transferului.

Centurile de siguranta: Catarama centurii poate deveni foarte fierbinte si sa arda atunci cand este expusa la soare. Centurile de siguranta nu trebuie sa fie uzate pentru ca acest aspect le poate face mai putin sigure.

Sasiul: Daca exista suruburi care tin sasiul, trebuie sa fie bine stranse. In cazul in care partea din spate a sasiului are suruburi este posibil sa se desurbeze putin cand persoana din scaun apasa pe spatar sau cand o alta persoana impinge scaunul cu rotile. Suruburile lipsa sau insurubate incorect pot face spatarul instabil. In cel mai rau caz, aceasta situatie este periculoasa, in cel mai bun caz, nu este potrivita pentru postura persoanei din scaunul cu rotile.

Verificarea constanta a scaunului rulant poate parea dificila, insa siguranta si mobilitatea sunt deosebit de importante. Un pic de ingrijire preventiva poate economisi timp si bani pe termen lung.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare