Boli

#alimentatie sanatoasa #sanatate barbati #greutate barbati #greutate sanatoasa

Sfaturi pentru sanatatea barbatilor

Indiferent de statut social, de job si impliniri personale, sanatatea ramane cel mai de pret lucru pe care il are un om. Totusi, pentru ca sanatatea perfecta este un lucru din ce in ce mai greu de atins, trebuie sa acordam atentie unor aspecte importante, sa avem o alimentatie sanatoasa , sa ne odihnim si sa eliminam stresul din viata noastra .

Iata cateva sfaturi pentru barbatii care tin la sanatatea lor:
 

Mentine o greutate sanatoasa


Kilogramele in plus, grasimile si colesterolul sunt 3 factori responsabili de bolile de inima si atacurile de cord. Incearca sa mentii o greutate potrivita inaltimii tale. Nu este nevoie sa incepi sa tii o dieta stricta sau sa te infometezi - este suficient sa incepi sa mananci mai sanatos, sa renunti la prajeli si la grasimi si sa reduci cantitatea portiilor de mancare.
 

Mananca alimente colorate


Inlocuieste alimentele obisnuite cu unele vesel colorate. Asadar, in loc de paine, consuma mai multe fructe si legume rosii, verzi, portocalii. Acestea au un continut ridicat de vitamine si minerale esentiale pentru o sanatate de fier. Pentru a te asigura ca asimilezi toate aceste elemente, consuma alimentele in stare cruda, fara sa le prelucrezi termic.
 

Hidrateaza-te


Hidratarea este esentiala pentru un organism sanatos si perfect functional. Lipsa apei din organism duce la dureri de cap, lipsa puterii de concentrare, constipatie si risc marit de infectii la nivelul rinichilor.

Este recomandat sa consumi 2 litri de lichide pe zi. Ai de ales intre apa plata, ceaiuri, sucuri naturale etc.
 

Opteaza pentru sport


Mergi mai mult pe jos si incearca sa faci jogging dimineata, de 2 - 3 ori pe saptamana. Efortul fizic iti scoate organismul din amorteala si il pune in alerta, astfel incat sa functioneze mai bine si sa se protejeze de bolile de sezon.
 

Razi


Oamenii de stiinta au demonstrat: cu cat o persoana rade mai mult, cu atat este mai sanatoasa si mai fericita. Rasul scade tensiunea arteriala, reduce hormonii responsabili de stres, iar in acelasi timp te ajuta sa faci exercitii cardio si iti lucreaza muschii abdominali.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului