Boli

#picioare umflate #sanatate # tratament picioare umflate

Sfaturi pentru a preveni umflarea picioarelor

Umflarea picioarelor este o problema cu care multe persoane se confrunta adesea, mai ales la sfarsitul unei zile obositoare de munca. Daca si tu ai aceasta problema, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa tratezi, dar mai ales sa previi umflarea picioarelor.

Tratament pentru picioarele umflate

In prima faza, este necesar sa scufunzi picioarele intr-un bol in care ai adaugat apa la temperatura camerei si doua linguri cu sare grunjoasa. Mentine picioarele in apa timp de de 20 de minute, iar apoi sterge-te bine si ridica picioarele cu putin mai sus fata de nivelul corpului. In acest fel sangele va circula mai bine si nu se va mai concentra doar in zona picioarelor.

Prevenirea picioarelor umflate

Fa exercitii fizice - joggingul, mersul pe role, pe bicicleta sau inotul sunt doar cateva dintre exercitiile care vor stimula circulatia sanguina la nivelul picioarelor si va impiedica depunerile de fluide, care provoaca umflarea picioarelor.

Consuma alimente naturale - acestea acitioneaza ca un diuretic si ajuta organismul sa elimine excesul de fluide. Printre aceste alimente se numara rosiile, usturoiul, otetul de mere, pepenele galben, patrunjelul, ceaiul verde, ghimbirul etc.

Evita mancarea de tip fast-food - de regula aceasta contine cantitati mari de sare (pentru o conservare indelungata), iar sarea stimuleaza retentia de apa, care provoaca umflarea membrelor. De asemenea, evita sa adaugi sare la produsele pe care le prepari in casa si sa o inlocuiesti pe aceasta cu alte condimente care ofera un gust bogat si puternic.

Incearca sa ajungi la o greutate ideala - cu cat picioarele tale trebuie sa sustina o greutate mai mare, cu atat acestea vor fi mai supuse unui chin permanent si vor fi astfel umflate. Cel mai bine ar fi sa incepi sa tii o dieta si sa faci mai mult sport astfel incat sa te apropii cat de cat de greutatea ideala, comparativ cu inaltimea.

Dormi cu picioarele ridicate - aseaza-ti picioarele pe o perne inalta atunci cand dormi, astfel incat picioarele tale sa se relaxeze pe timpul noptii. Iti va fi destul de greu sa te obisnuiesti, insa vei observa efectele benefice inca din primele zile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului