Boli

#dureri de cap #dureri menstruale #stres #semne stres #cauze stres

Semne tacute ale stresului

Programul incarcat, responsabilitatile familiale, problemele financiare sau amoroase sunt factori care maresc nivelul de stres al unei persoane. Durerile de cap, acneea, cosmarurile sau pofta de dulciuri sunt semnale discrete ca suferi de stres.

Iata principalele semnale ca esti stresat
:
 

Dureri de cap severe in timpul weekendului


Scaderea brusca a nivelul de stres poate cauza dureri severe de cap si migrene extrem de suparatoare. Pentru a preveni aceste simptome, incearca sa dormi suficient, la ore fixe si sa te alimentezi corespunzator.
 

dureri menstruale


Femeile stresate prezinta un risc de doua ori mai mare de a experimente crampe abdominale severe in timpul ciclului menstrual.

Acest simptom este cauzat de o dereglare hormonala cauzata de stres. Miscarea sustinuta, exercitiile de aerobic si fitness sunt ideale pentru a diminua aceste dureri. Explicatia sta in faptul ca miscarea elibereaza numiti hormoni care scad activitatea sistemului nervos vegetativ.
 

Dureri ale cavitatii bucale


Aceste dureri pot fi un semn al scrasnirii dintilor, un tic nervos care apare de cele mai multe ori in timpul somnului si care este agravat de stres. Daca suferi de acest simptom, este indicat sa discuti cu medicul stomatolog care iti poate prescrie folosirea unei gutiere care sa impiedice acest tic.
 

Cosmaruri


Visele devin din ce in mai pozitive in timpul somnului, astfel incat te poti trezi inr-o stare mai buna decat la culcare. Atunci cand esti insa stresat, te trezesti de mai multe ori in timpul noptii si intrerupi procesul normal al somnului.

Acest lucru favorizeaza aparitia cosmarurilor si un somn nelinistit si neodihnitor. Pentru a preveni acest lucru, incearca sa dormit intre 7 - 8 ore pe noapte, sa iti formezi o ora fixa de somn si sa eviti consumul de alcool si cofeina inainte de culcare.
 

sangerari gingivale


Potrivit unui studiu recent, persoanele stresate prezinta un risc mai ridicat de afectiuni paradontale. Nivelul crescut de cortizol, un hormon al stresului afecteaza functionarea corecta a sistemului imunitar care permite bacteriilor sa atace gingiile.

Daca lucrezi pana la ore tarzii si iei masa la birou, ai grija sa iti periezi dintii dupa fiecare masa. Miscarea si odihna corespunzatoare sunt de asemenea eficiente, deoarece reduc stresul.
 

Acnee


Stresul stimuleaza inflamatiile cutanate, care duc la eruptii acneice bruste. Pentru a trata acest tip de acnee foloseste solutii pe baza de acid salicilic sau peroxid de benzoil, substante care distrug bacteriile.

De asemenea, este indicat sa folosesti si creme hidratante noncomedogenice, pentru a preveni uscarea pielii. Daca tenul nu raspunde la aceste solutii este indicat sa mergi la medicul dermatolog care sa iti va recomanda un alt tratament.
 

Pofta de dulciuri


Hormonii feminini nu sunt intotdeauna raspunzatori pentru pofta de dulciuri. Principalul inamic este stresul.
 

Mancarimi ale pielii


Persoanele care sufera de mancarimi cronice ale pielii sunt de doua ori mai stresati decat persoanele care nu sufera de aceasta afectiune.

Stresul si anxietatea sunt de multe cauzele unor probleme ale pielii precum dermatitele, eczemele sau psoriazisul. Astfel, stresul activeaza anumite fibre nervoase care cauzeaza mancarimi.
 

Alergii


Hormonii stresului stimuleaza productia unei proteine din circulatia sangelui care provoaca reactii alergice . Astfel, persoanele stresate pot experimenta agravarea alergiilor de care deja sufera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare