Boli

#semne de boala # afectiuni cardiovasculare #probleme de sanatate #boli cardiace

Semne surprinzatoare ca suferi de probleme cardiace

Durerile de gat, problemele sexuale in randul barbatilor, ameteala, greata sau durerile de cap pot fi semne ale atacurilor de inima si a altor afectiuni cardiace . Daca te confrunti cu astfel de simptome este indicat sa mergi la medic.
 

Dureri de gat


Durerile de gat sunt cel mai adesea semne ale atacurilor de inima, pe care insa pacientii nu le recunosc ca atare si pe care le ignora. Cel mai adesea, aceste simptome sunt ignorate deoarece pacientii se asteapta la simptome mai acute, precum dureri in piept, umar sau brat.

Durerile de gat sunt simptome care apar in special in randul femeilor, inainte de un atac de inima. Aceste dureri se pot extinde si mai jos, catre umeri si brate.

Nervi afectati ai tesuturilor cardiace trimit semnale de durere catre coloana vertebrala. Durerile de la coloana vertebrala sunt transmise mai apoi catre gat si umeri. Aceste dureri de gat care anunta anumite afectiuni cardiace nu sunt localizate intr-un loc specific si nici nu dispar cu gheata, caldura sau masaj.
 

Probleme sexuale


Problemele erectile sunt comune in randul barbatilor care sufera de afectiuni cardiace, insa cel mai adesea aceste simptome sunt ignorate. Asa cum arterele de sange din jurul inimii se ingroasa, acelasi lucru se intampla si celor care alimenteaza organele genitale.

Arterele din jurul organelor sexuale sunt insa mai mici si sunt afectate mult mai rapid. Este astfel indicat, ca barbatii care se confrunta cu probleme erectile sa mearga cat mai repede la un medic specialist.
 

Ameteala si respiratie ingreunata


Potrivit unui studiu recent, inaintea unui atac de inima cele mai frecvente simptome sunt ameteala si respiratia ingreunata. Daca nu mai poti respira atunci cand urci scarile, dai cu aspiratorul sau faci alte activitati care in trecut nu iti afectau modul in care respiri, este indicat sa mergi la medic.

Respiratia ingreunata este un simptom obisnuit al problemelor cardiace, atunci cand sangele care circula prin artere nu transporta suficient sange catre inima. Durerea resimtita de muschiul inimii este transmisa mai departe catre plamani, ceea ce duce la respritie ingreunata.

Afectiunile coronariene, in care arterele care alimenteaza inima sunt blocate, impiedica alimentarea cu oxigen a inimii. Senzatia de respiratie ingreunata este primul simptom de angina, un tip de durere de inima.

Daca respiratia ingreunata este cauzata de afectiunile pulmonare, de cele mai multe ori apare treptat, pe masura ce tesuturile pulmonare sunt afectate de fumul de tigara sau alti factori din mediul inconjurator.

Daca afectiunile cardiovasculare sunt cauza respiratiei ingreunate, aceasta apare spontan si dispare atunci cand pacientul se odihneste.
 

Indigestie, greata sau arsuri stomacale


Anumite persoane, in special femeile, se confrunta cu arsuri stomacale si senzatie de inecare atunci cand sufera de diverse afectiuni cardiovasculare . Indigestiile severe si greata sunt alte semene ale atacurilor de inima sau al infarctului miocardic.

Aceste simptome apar atunci cand arterele sangvine sunt blocate de depozitele de grasime care reduc circulatia sangelui catre inima. Acest lucru duce la dureri in piept, insa pot aparea dureri si in zona abdomenului.

In functie de zona inimii afectata, semnalele de durere se pot transmite catre diverse parti ale corpului. Greata si durerile de cap pot fi alte semne ale atacurilor de inima.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare