Boli

#cancer de col uterin #col uterin #simptome cancer de col uterin #simptome cancer

Semne prevestitoare ale cancerului de col uterin

Semnele discrete ale cancerului de col uterin se fac responsabile de o avansare silentioasa a bolii si de sanse minime in ceea ce priveste recuperarea. Informeaza-te si analizeaza din timp prezenta unor eventuale simptome ale cancerului de col uterin.

Constipatie


Constipatia este o problema care poate fi prezenta in boli diverse, insa atunci cand constipatia dureaza mai mult de doua saptamani si este combinata si cu alte simptome specifice, un test Babes Papanicolau este obligatoriu.
 

Balonare


Ai o dieta alimentara echilibrata, nu consumi alimente care fermenteaza, nu consumi lichide cu acid si totusi esti tot timpul balonata? Disconfortul abdominal care dureaza mai mult de doua saptamani este un simptom care apare inca de la debutul cancerului de col uterin. Daca balonarea este insotita de senzatia de presiune in zona abdominala inferioara, motivele de ingrijorare sunt cu atat mai mari.
 

Anemia si scaderea in greutate


Daca mananci foarte bine, nu te abtii de la nimic, analizele de sange au iesit bine, dar totusi continui sa slabesti si suferi de anemie, ai nevoie de o serie de investigatii medicale, incepand cu o analiza Babes Papanicolau.
 

Sangerari intermenstruale


O sangerare vaginala intre menstruatii este intotdeauna un motiv de ingrijorare. Aceasta poate fi provocata de anumite medicamente hormonale sau de cancerul de col uterin. In primul stadiu al cancerului de col pot sa apara doar secretii cu putin sange. Cu cat boala avanseaza, cu atat sangerarile vor fi mai puternice.
 

Dureri in timpul sexului


Daca in timpul fiecarei partide de sex te confrunti cu disconfort si chiar cu dureri sau usturimi, ar fi bine sa mergi la un control ginecologic. Aceste dureri nu sunt normale si pot fi un simptom al unei infectii vaginale (care se trateaza usor), al unei rani pe col sau chiar al cancerului de col uterin.

Nu uita: din momentul in care ti-ai inceput viata sexuala, testul Babes Papanicolau trebuie repetat cel putin o data pe an, chiar daca nu prezinti niciunul dintre simptomele mentionate mai sus. Doar asa vei reusi sa previi si sa tratezi o boala care te poate distruge.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului