Boli

#atac de cord #inima #infarct

Semne care prevestesc un atac de cord

Stiai ca poti avea un atac de fara sa ai dureri in piept?  Insuficienta cardiaca si bolile de inima nu prezinta aceleasi simptome pentru toata lumea si difera foarte mult mai ales de la barbati la femei.  Exista foarte multi factori care duc la aparitia unui infarct miocardic , printre care varsta, ereditatea, hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat, obezitatea, dieta alimentara nepotrivita, consumul de alcool, stresul si lipsa activitatii fizice.


Iata cateva dintre semnele care prevestesc un atac de cord


Oboseala si dificultati de respiratie


Epuizarea si dificultatile respiratorii sunt doua modalitati prin care corpul tau incearca sa iti transmita ca are nevoie de odihna, insa acest lucru poate inseamna si ca exista anumite probleme cardiace , ca raspuns la stresul  suplimentar pe care inima ta incearca sa il duca.  Daca te simti adesea obosit sau epuizat fara motiv, este cazul sa te adresezi unui medic. De obicei, aceste simptome sunt mai frecvente la femei si pot incepe chiar si cu cateva luni inainte de atacul de cord.


Transpiratie


Transpiratia aparuta din senin, fara un motiv specific, poate fi un semn de avertizare timpurie pentru aparitia unor boli cardiace. Pomparea sangelui in arterele infundate reprezinta un efort mai mare pentru inima ta, motiv pentru care organismul tau incepe sa transpire. In cazul in care te confrunti cu transpiratii reci si lipicioare, adreseaza-te cat mai repede medicului.


De asemenea, transpiratiile nocturne sunt un simptom comun pentru femeile care se confrunta cu probleme de inima.


Indigestie, greata si varsaturi


Uneori, atunci cand o persoana intampina tot mai des indigestii usoare si probleme gastro-intestinale, se poate afla in fata unui atac de cord. Deoarece atacurile de cord apar de obicei la persoanele in varsta, iar problemele de indigestie sunt cumva normale, este foarte posibil ca multe dintre acestia sa nu isi puna semne de intrebare.


Dureri in piept, presiune si disconfort


Durerile in piept reprezinta cel mai frecvent simptom atunci cand vine vorba despre atacurile de cord. Senzatia de apasare si disconfortul sunt doua semne comune ale atacului de cord. De foarte multe ori, oamenii descriu aceasta senzatie ca si cum ar fi un elefant care se urca pe pieptul lor cu picioarele. Daca intampini aceasta senzatie sau contractii in zona pieptului, suna rapid la salvare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului