Boli

#tratament migrena #durere de cap #migrena #migrene

Semne care anunta o migrena

Esti predispus la migrene care iti strica ziua si planurile? Invata sa recunosti semnele care anunta o migrena si sa iei masurile necesare pentru ameliorarea simptomelor.

Milioane de persoane din intrega lume sufera frecvent de migrene, femeile fiind cele mai afectate. Migrenele sunt dureri severe de cap, care apar de obicei doar intr-o parte a capului. Activitatile fizice intense pot intensifica durerea, insa simptomele difera de la persoana la persoana.

Cea mai grava forma de migrena si cea mai simpla solutie a ei

Iata cum sa identifici migrenele:


Depresie. Schimbarile de dispozitie pot fi un semn al migrenelor. Unele persoane se pot simti foarte deprimate si iritate inainte de o migrena. In schimb, alte persoane se pot simti foarte active. Specialistii sunt de parere ca exista o stransa legatura intre depresie si migrene.

Insomnie. Daca te trezesti obosit sau ai probleme cu somnul acestea pot fi semne care anunta o migrena. Studii recente au aratat legatura intre lipsa somnului si frecventa si intensitatea migrenelor.

Atunci cand migrenele apar, este insa greu sa adormi, iar numeroase persoane sufera de insomnie ca rezultat al acestor dureri de cap foarte severe.

Simptome de raceala. Unele persoane care sufera de migrene se confrunta si cu simptome asemanatoare racelii. Ochi inlacrimati sau nas care curge sunt doar cateva dintre simptomele care anunta o migrena.

Pofte alimentare. Inainte de o migrena, foarte multe persoane se confrunta cu pofte alimentare inexplicabile. Pofta de ciocolata sau ceva dulce este cea mai frecventa.

Dureri oculare. De multe ori, migrenele se manifesta si prin dureri oculare. Persoanele care sufera astfel de dureri ajung si la oftalmolog, insa acesta nu poate face mare lucru.

Dureri de gat. Aceste dureri sunt alte semne care anunta o migrena. Adesea sunt asociate si cu durerile de spate.

Urinare frecventa. Daca simti ca trebuie sa mergi la toaleta din ce in ce mai des, acesta poate fi un semn ca se apropie o migrena. Acest simptom este unul dintre cele mai frecvente pe care pacientii le simt inainte de o migrena.

Cascat. Cascatul in exces, fara o cauza clara, este un alt semn care anunta declansarea unei migrene.

Amorteala sau furnicaturi. Inainte cu cateva ore de declansarea unei migrene, numeroase persoane se confrunta cu amortirea unei parti a corpului. De asemenea, se pot confrunta si cu furnicaturi care pornesc de la degetele de la picioare si ajung in zona fetei.

Greata sau voma. Foarte multe persoane se confrunta inainte si in timpul unei migrene cu senzatia de greata si voma. Aceste persoane simt si mai intens durerile, care sunt mult mai greu de tratat cu ajutorul medicamentelor.

Intensificarea durerilor la lumina, zgomot sau miros. In timpul unei migrene, cei care sufera cauta adesea un loc izolat, intunecat si departe de zgomote. Lumina puternica sau zgomotele pot intensifica migrenele. Acelasi lucru se poate intampla si atunci cand simt anumite mirosuri.

Ameteala. Episoadele severe de migrene pot cauza si ameteli, probleme de vedere sau pierderea temporara a vederii. De asemenea, se pot confrunta si cu probleme de echilibru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare