Boli

#raceala #febra

Semne ca esti prea bolnav pentru a merge la serviciu

Pentru multe persoane, o zi de absenta de la serviciu este un adevarat lux, motiv pentru care, inclusiv atunci cand la mijloc este vorba despre o boala suparatoare, putina lume indrazneste sa-si sune seful si sa il anunte ca are nevoie de tratament la domiciliu. Cu toate acestea, in anumite cazuri este mai bine daca fiecare angajat bolnav si-ar lua o zi libera de la serviciu pentru a se vindeca. Urmatoarele semne iti arata ca esti prea bolnav pentru a merge la serviciu.

Ai febra, stranuti si tusesti

Daca te trezesti dimineata cu simptome de raceala, in special febra, rinoree, stranuturi, tuse seaca, lacrimare si nas infundat, cel mai bine este sa ramai acasa. Esti prea bolnav pentru a merge la serviciu, chiar daca ai impresia ca poti duce boala pe picioare.

In primele doua zile de la debut, raceala este foarte contagioasa, astfel ca daca ai merge la munca, ai risca sa dai boala si altor colegi care au un sistem imunitar vulnerabil.

Ai dureri de cap, stari de ameteala si o stare permanenta de rau

Starile de ameteala pe care le resimti concomitent cu durerile de cap si senzatia de greata nu sunt normale si pot fi simptomele unei boli. In conditiile unei stari permanente de rau, este mai bine sa nu te prezinti la serviciu, deoarece nu vei da randament si nici nu iti vei imbunatati sanatatea. In schimb, poti profita de ziua libera de la serviciu pentru a-ti face un control medical amanuntit.

Ai dureri sinusale crunte

Durerile sinusale crunte pot fi un simptom al racelii sau gripei si, chiar daca infectia sinusurilor nu este contagioasa, este mai bine sa nu mergi bolnav la serviciu. Nu te poti concentra asupra sarcinilor cand simti dureri acute in zona fruntii, asa ca foloseste decongestionante si solutii saline pentru a ameliora simptomele.

Ai ochii rosii si umflati

Daca ai ochii rosii, umflati, vezi in ceata, ai o sensibilitate crescuta la lumina si te confrunti cu mancarime la nivelul ochilor, esti prea bolnav pentru a merge la serviciu. Acestea sunt simptomele clasice ale conjunctivitei, o boala infectioasa contagioasa si periculoasa in colectivitati.

Te confrunti cu tulburari digestive

Tulburarile digestive nu trebuie trecute cu vederea, mai ales daca nu dispar in cateva ore. Ele pot fi un simptom al unei toxiinfectii alimentare sau al gastroenteritei. In acest caz, esti prea bolnav pentru a merge la serviciu, astfel ca poti cere o zi libera.

Sursa foto:ct.gov
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare