Boli

#deficit magneziu #deficit calciu #remedii #calciu #magneziu

Semne ca ai deficit de calciu si magneziu. Afla cele mai bune remedii!

Organismul incearca uneori "sa-ti spuna" ca are o carenta de vitamine sau de minerale, insa trebuie sa fii pregatit sa descifrezi indiciile. Iata, spre exemplu, cum se manifesta deficientele de calciu si de magneziu, dar si care sunt sursele pentru a suplimenta aportul lor in organism.

Cauzele lipsei de calciu sau de magneziu sunt, in principal, alimentare. Pe de o parte, consumul scazut de alimente care contin acesti nutrienti, pe de alta, alimentele bogate in zaharuri, fosfor sau potasiu care scad absorbtia calciului.

Dar cum poti recunoaste aceste deficiente? Pierderile de memorie si scaderea capacitatii de concentrare, uneori chiar ameteala pana la lesin, irascibilitate sau chiar depresie si insomnia sunt cateva dintre tulburarile psihice care te avertizeaza asupra lipsei de calciu si de magneziu. Fracturile si deformarile osoase, caderea parului, fragilitatea unghiilor, pielea uscata, dereglarile menstruale trebuie sa iti dea si ele de gandit. In ceea ce ii priveste pe copii, lipsa calciului si a magneziului duce la intarzieri de crestere, la lipsa poftei de mancare si la oboseala rapida, la cele mai mici eforturi. Analizele de sange sunt cele care stabilesc cel mai clar un diagnostic in acest sens.

Sursa naturale de calciu si magneziu

Vestea buna este ca multe dintre aceste carente sunt usor de corectat prin modificarea alimentatiei. Iata in continuare principalele alimente care livreaza organismului calciu: lactatele, legumele din familia cruciferelor precum varza, broccoli, gulia sau conopida, ceapa si ridichile. Chiar si carnea este o sursa de calciu. Nu trebuie omis consumul de fructe. Printre ele, cele mai bogate in calciu sunt smochinele si portocalele, dar si migdalele, alunele, semintele de floarea soarelui si cele de dovleac.

Magneziul este si el un element de baza pentru aproape toate functiile si tesuturile corporale. Legumele cu frunze verzi precum salata, spanacul, varza, varza kale, ocupa locul fruntas in lista alimentelor bogate in magneziu. Si semintele de dovleac au un continut ridicat de magneziu, la fel migdalele, semintele de floarea-soarelui, nucile caju si semintele de in. Bananele, ciocolata neagra, fructele uscate si ierburile aromatice sunt apreciate pentru continul lor ridicat de magneziu.

Cum tratezi

Vestea si mai buna e ca atunci cand nu esti sigur ca organismul tau sau al copilului tau absoarbe suficient de bine acesti nutrienti poti apela la cura cu suplimente alimentare care contin tocmai aceste elemente esentiale bunei functionari fizico-psihice. Osteocare Original Plus este un supliment alimentar produs in laboratoarele Vitabiotics, unul dintre cei mai mari producatori de medicamente din Marea Britanie. Contine, printre altele, calciu, magneziu, zinc, vitamina D3, menite sa completeze un regim alimentar bine structurat.

Pentru copiii de peste 4 ani, exista si varianta Osteocare masticabil, mult mai usor de administrat datorita gustului sau placut de portocala si menta.

O alta varianta, la fel de lesne de administrat, este Osteocare Fizz. Tabletele efervescente contin calciu din sursa naturala si nu contin zahar, gluten, colorant sau conservant artificial.

Aportul de calciu si de magneziu, insotit de vitamina D3, face din gama Osteocare suplimente alimentare care nu trebuie sa lipseasca dintr-un regim de viata echilibrat. Pentru a-ti fi mai usor, de acum toate aceste produse sunt disponibile si online, astfel ca pot fi comandate pe site-ul Vavian Pharma.

Advertorial

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare