Boli

#seminte de ghia #beneficii seminte de chia #dieta #alimentatie

Semintele de chia te ajuta sa ai silueta perfecta!

Parca nu ne vine a crede, insa vara ne bate la usa, asa ca in aceasta perioada tot mai multi dintre noi o sa incepem sa cautam sfaturi pentru a ne mentine greutatea sau a scapa de cateva kilograme in plus. Doar trebuie sa aratam bine in costum de baie, nu?

 

Recomandarile generale sunt bine stiute: miscarea e obligatorie, la fel si alimentatia sanatoasa in care integram mai multe legume si fructe. Insa, fara sa fentam regimul alimentar, de ce sa nu ne folosim de niste alimente care ne ajuta sa ne atingem mai usor obiectivele? Minunatele seminte de chia sunt considerate a fi cele mai nutritive alimente existente in acest moment. Comparativ vorbind, in chia gasim de 5 ori mai mult calciu decat in lapte, de 3 ori mai mult fier decat in spanac, de 3 ori mai multe fibre decat in orice tip de cereale si mai mult Omega 3 decat in somon. Impresionant, nu?

Semintele de chia au putine calorii

Un aliment care are putine calorii, dar care asigura satietatea? Parca suna prea bine sa fie adevarat. Ei bine, e real. Semintele de chia au 490 calorii per 100 grame. Totusi, doza recomandata pentru un adult este de cel mult 40g pe zi. Consumate in principal dimineata, acestea te vor ajuta sa-ti mentii senzatia de satietate mai multe ore dupa micul dejun si sa iei decizii alimentare mai sanatoase pe parcursul zilei.

Semintele de chia reduc foamea

Datorita continutului bogat de fibre, apetitul iti va fi inhibat. Fibrele au capacitatea de a absorbi lichidele si de a-si mari volumul in stomac. Astfel, e usor de inteles de ce senzatia de foame nu mai apare multa vreme dupa masa. Mai mult decat atat, fibrele imbunatatesc digestia, ceea ce ajuta si la eliminarea grasimii din zone precum abdomen, solduri, pulpe. Un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Nutritie demonstreaza corelarea consumului de chia cu reducerea tesutului adipos.

Semintele de chia dau energie

Un alt element foarte important este si continutul de proteine. Astfel ca semintele de chia confera energie pe parcusul intregii zile, intensifica arderile si accelereaza metabolismul. Studii facute pe grupuri de sportivi au aratat ca cei care au consumat inainte de antrenament seminte de chia au avut performante la fel de bune ca aceia care consumasera o bautura energizanta. Nu mai e nevoie sa spunem care alternativa e mai sanatoasa, nu-i asa?

Semintele de chia ajuta la formarea masei musculare

In timp ce unele persoane doresc sa piarda in greutate, altele vor sa isi sculpteze corpul si sa castige mai multa masa musculara. Semintele de chia sunt foarte bune in acest proces. Tot datorita proteinelor continute, precum si acizilor grasi Omega-3, consumul lor este indicat si celor care vor sa obtina masa musculara fara sa apeleze la diverse suplimente artificiale.

Cum se consuma semintele de chia?

Te vei bucura sa afli ca acestea pot fi consumate intr-o multime de moduri, care se preteaza oricaror gusturi si stiluri de viata. Crude, cu apa, in sucuri de fructe sau in iaurt - semintele de chia isi pastreaza proprietatile nutritive. Ba chiar pot fi si un desert delicios si suuuper sanatos. Dupa ce vei incerca reteta de budinca de chia, iti garantam ca nu va fi singura data cand o vei savura.

Vedetele iubesc chia

Micile seminte negre nu lipsesc nici din dieta celebritatilor. Actrita Jessica Alba, cantareata Taylor Swift, fotomodelul Miranda Kerr sunt doar cateva dintre starurile care consuma regulat seminte de chia. Si daca e ceva ce nu le putem reprosa acestora e cum arata corpul lor.

Asa ca nu ne mai ramane decat sa ne uram spor la slabit!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului