Boli

#scaun birou #ergonomic #birou #dureri de spate

Scaunul ergonomic, o necesitate la birou

Scaunele ergonomice sunt concepute in scopul de a oferi confort maxim persoanelor care isi petrec cea mai mare parte a zilei la birou, care lucreaza in conditii de stres si care vor sa previna problemele de sanatate.


Sederea indelungata, in pozitii incomode, transfera intreaga greutate a trunchiului in fese si coapse , iar presiunea este crescuta de asemenea pe discurile intervertebrale, motiv pentru care foarte multe persoane se plang de dureri de spate atunci cand stau la birou foarte mult timp.


Iata nivelurile la care scaunul ergonomic aduce beneficii


Spate si gat


Cel mai mare beneficiu al scaunului ergonomic este asupra spatelui si a gatului datorita faptului ca el are capacitatea de a imbunatati postura corpului. Scaunul ergonomic ofera suport lombar, care este de cele mai multe ori reglabil. 


Un suport lombar adecvat este usor curbat, intocmai pentru a se potrivi pozitiei sanatoase a spatelui si a bazinului. Un scaun ergonomic te va ajuta sa iti mentii o pozitie corecta si sa previi astfel incordarea si durerile musculare.


Incheieturi si coate


Utlizarea computerului pentru o vreme indelungata inseamna un efort mare pentru coate si incheieturi, iar de cele mai multe ori se instaleaza si durerea. Scaunele ergonomice au cotiere reglabile pe inaltime care ofera sprijin individual adecvat si iti protejeaza astfel bratele.


In plus, tot pentru confortul bratelor, scaunul ergonomic isi regleaza inaltimea, astfel incat sa ai o pozitie cat mai confortabila si sa tii mainile la un nivel la care sa nu iti fie dificil si sa nu simti presiune la nivelul umerilor.


Coapse


Pentru a reduce presiunea si tensiunea de la nivelul coapselor, ai nevoie de un scaun ergonomic cu reglare a gradului de inclinare. Aceasta functie a scaunului permite utilizatorului sa isi schimbe pozitia, in asa fel incat sa evite presiunea simtita in partea din spate a coapselor.


In general, un scaun ergonomic ofera utilizatorilor o serie de avantaje pe care scaunele normale nu le au. Scaunul tradtional te ingradeste si te obliga sa iti mentii aceeasi pozitie dificila, obositoare si uneori dureroasa intreaga zi, motiv pentru care in timp apar problemele de sanatate la nivelul coloanei si a spatelui in general, a coatelor, incheieturilor si coapselor.


Pentru sanatatea ta, investeste intr-un scaun ergonomic  - acesta iti va reduce stresul, oboseala, iar in acelasi timp va creste fluxul de sange si productivitatea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare