Boli

#modificari sani #dimensiuni sani #menopauza #nastere #varsta #sani

Sanii se transforma odata cu varsta. Iata ce modificari pot aparea!

Trecea anilor isi pune amprenta asupra trupului unei femei. Pielea se rideaza, muschii se lasa, astfel ca nu mai poti arata la 50 de ani ca la 20. Pentru ca vestea proasta este ca nici bustul nu va arata mereu la fel. Iata prin ce transformari trec sanii tai pe parcursul anilor.

Sanii la 20 de ani

Este perioada in care dimensiunea sanilor poate varia din diferite motive, sustine Lisa Jacobs, profesor de chirurgie la Johns Hopkins Medicine. Potrivit womenshealthmag.com, unul dintre motive tine de fluctuatiile de greutate. In plus, intre 20 si 30 de ani este posibil sa ramai insarcinata, iar in aceasta perioada sanii se maresc intrucat oganismul se pregateste pentru lactatie. Ei vor reveni la dimensiunea initiala imediat ce vei inceta sa mai alaptezi sau chiar ar putea parea mai mici decat erau initial, spune Jacobs. In plus, tot dupa incetarea alaptarii, areolele mamare pot ramane mai inchise la culoare, iar mameloanele mai mari.

In aceasta decada mai au loc si anumite modificari fibrochistice, ceea ce se traduce prin aparitia unor noduli, de regula benigni. Dereglarile hormonale specifice acestei varste pot duce la modificarea duratei menstruiatiei si, odata cu asta, si a formei sanilor, care se umfla si devin tari.

Sanii la 30 de ani

Daca ai nascut unul sau doi copii, trebuie sa stii ca pielea sanilor poate incepe sa se intinda si asta din cauza fluctuatiei mari de greutate. Acest lucru se poate traduce prin vergeturi la nivelul bustului, dar si prin lasarea sanilor. Transformarea nu trebuie sa te ingrijoreze, insa e bine ca dupa ce ai trecut de pragul de 30 de ani sa faci regulat vizite la medic pentru a te asigura ca totul este in regula.

Sanii la 40 de ani

Intre 40 si 50 de ani e cel mai probabil sa se instaleze menopauza. Acesta este momentul pentru o noua transformare a sanilor tai. Ei devin tot mai moi si asta pentru ca tesutul lor devine mai putin dens si incepe sa fie inlocuit cu grasime, scrie womenshealthmag.com. De la 40 de ani incolo trebuie sa faci un obicei din auto-examinarea sanilor, pentru ca orice nodul care apare la nivelul lor trebuie neaparat verificat de un specialist in cel mai scurt timp cu putinta.

Sursa foto: boostyourbustreviewblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare