Boli

#cobas 5800

Roche lanseaza cobas 5800, un nou sistem de diagnosticare moleculara pentru a extinde accesul la teste si a imbunatati ingrijirea pacientilor

 

Roche lanseaza sistemulcobas® 5800, un nou instrument de laborator molecular, in tarile care accepta marcajul CE. Testarea reprezinta una dintre primele linii de aparare pentru a proteja starea generala de bine a unui pacient si este de o importanta vitala in orientarea rapida a tratamentului acestuia. Sistemul cobas 5800 ajuta la abordarea provocarilor cu care se confrunta laboratoarele din cauza cresterii numarului de teste pentru pacienti, a complexitatii sistemului de compensare si a necesitatii unui meniu de teste mai diversificat, oferind in acelasi timp rezultate semnificative prompte.

 

 

„Diagnosticul continua sa revolutioneze modul in care furnizorii de servicii medicale ingrijesc pacientii si este esential, acum mai mult ca niciodata, accesul comunitatii medicale la solutii de testare fiabile si precise“, a declarat Thomas Schinecker, CEO Roche Diagnostics. „Suntem incantati ca putem oferi acum un sistem molecular compact, complet automatizat, asa cum este sistemul cobas 5800. Acesta contribuie la solutionarea cerintelor in crestere la care sunt supuse laboratoarele prin eficienta sporita, fluxuri de lucru optimizate si economii de costuri, permitandu-le acestora sa ofere ingrijiri de calitate pacientilor.“

Sistemul cobas 5800, cel mai nou membru al gamei Roche Molecular, se bazeaza pe inovatia sistemelor cobas® 6800 si cobas® 8800, facand testele moleculare accesibile pentru mai multi pacienti din intreaga lume.

Roche anticipeaza ca va primi aprobarea Administratiei americane pentru alimente si medicamente din SUA (U.S. Food and Drug Administration) in cursul trimestrului III din 2022.

Sistemul cobas 5800 este o solutie de testare moleculara PCR in timp real care ofera performante excelente si utilitate cu valoare adaugata intr-un spatiu compact. cobas 5800 System ofera automatizare, consolidare, integrare si standardizare – facandu-l o solutie scalabila si eficienta din punct de vedere al costurilor pentru laboratoarele mai mici care cauta performante de laboratoare mari sau pentru laboratoarele mari care cauta agilitate de laboratoare mici.

Sistemul este construit pentru a oferi un flux de lucru complet automatizat care cuprinde furnizarea, transferul si pregatirea probei, amplificarea si detectia, calcularea rezultatelor si transmiterea acestora catre sistemul informatic de laborator (Laboratory Information System - LIS). Modulul unic permite un timp de asteptare de pana la opt ore*, reducand astfel timpul de lucru, ceea ce poate duce la imbunatatirea productivitatii, la reducerea posibilitatilor de eroare si la timpi de executie mai previzibili.

Sistemul cobas 5800 va oferi acelasi meniu ca si sistemele cobas 6800 si 8800, inclusiv testul cobas® SARS-CoV-2. Sistemul ofera o capacitate extinsa la bord, permitand laboratoarelor sa prelucreze simultan mai multe teste si furnizeaza pana la 144 de rezultate intr-o tura de opt ore. Acest sistem simplificat de testare moleculara va permite majoritatii laboratoarelor sa isi concentreze mai mult de 90 la suta din testele moleculare de rutina pe o singura platforma. Pentru mai multe informatii vizitati diagnostics.roche.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare