Boli

#lentile de contact #riscuri lentile de contact # infectii oculare #uscaciune oculara

Riscuri ale purtarii lentilelor de contact

Lentilele de contact sunt o varianta simpla de a evita purtarea ochelarilor de vedere. In acelasi timp, lentilele de contact reprezinta o modalitate usoara si rapida de a-ti schimba aspectul si de a transforma, in numai cateva clipe, culoarea ochilor tai.

Totusi, purtarea lentilelor de contact nu este intotdeauna lipsita de pericole. Adesea, persoanele care au incercat aceasta varianta, s-au plans de anumite probleme. Iata-le pe cele mai frecvente:
 

Infectii oculare


Zona ochilor este foarte sensibila. Chiar si un fir de praf poate provoca o infectie greu de tratat. In cazul purtarii lentilelor de contact, infectia poate sa apara din lipsa unei igiene corecte. Daca nu te speli pe maini inainte de a atinge lentilele de contact si daca incerci sa le scoti pe acestea din ochi fara sa iti fi dezinfectat mainile in prealabil, sansele de infectie sunt destul de ridicate.

Foloseste sapun si/sau gel dezinfectant inainte de fiecare utilizare a lentilelor de contact si schimba lentilele la cel mult 6 ore de la prima purtare. Daca lentilele se tin prea mult timp, se poate produce oxigenarea insuficienta a corneei.

Arsuri la nivelul ochilor


Foarte multe persoane au avut o senzatie de arsura inca de la prima utilizare a lentilelor de contact. Acest lucru se intampla in situatia in care pe lentila de contact s-a lipit un fir de praf sau mizerie. Senzatia de arsura apare din cauza faptului ca particula respectiva zgarie globul ocular.
 

Uscaciunea ochilor


Daca simti ca zona ochilor devine foarte uscata, iar glandele lacrimale nu functioneaza asa cum trebuie, incearca sa scapi de lentilele de contact, cel putin pana la un control oftalmolgic.

Este foarte posibil ca lentilele de contact sa produca aceasta senzatie de uscaciune, din cauza faptului ca ochii tai nu accepta acest corp strain.
 

Lacrimare excesiva


Unele persoane au renuntat la purtarea lentilelor de contact pentru ca utilizarea acestora le provoca lacrimare excesiva. De obicei, aceasta problema apare in cazul persoanelor cu ochii deschisi la culoare (verzi sau albastri), care sunt, de asemenea, sensibili si la lumina puternica.
 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului