Boli

# tigari light # cancer tigari #tigari #cancer

Riscul de a face cancer este dublu daca fumezi acest tip de tigari

De multe ori, fumatorii au impresia ca tigarile light sunt mai putin nocive decat cele normale. Ultimele cercetari au demonstrat insa ca acestea prezinta un risc dublu pentru cancer decat cele normale.

Studiile au demonstrat ca fumatorii de tigari lighit pot face mult mai repede adenocarcinom, o tumoare maligna dezvoltata din structurile glandulare care alcatuiesc cele mai multe organe interne.

Majoritatea tipurilor de cancer mamar, pancreatic, pulmonar, de colon si de prostata sunt adenocarcinoame. Acest tip de cancer la plamani este din ce in ce mai intalnit in ultimii 50 de ani. Cercetatorii au confirmat ca exista „o relatie clara” intre cresterea ratei de adenocarcinoame si o cerere mai mare de tigari „light”, potrivit Huffington Post.

Tigarile usoare au fost introduse acum 50 de ani. “Acest lucru a fost facut pentru a pacali fumatorii, pentru ca acestia sa creada ca sunt o optiune sanatoasa. Datele noastre sugereaza o relatie clara intre adaugarea gaurilor de ventilatie la tigari si cresterea cazurilor de adenocarcinom pulmonar din ultimii 20 de ani”, spune dr. Peter Shields, unul dintre autorii studiului citat.


Specialistii au convingerea ca filtrele permit fumatorilor sa inhaleze mai mult fum, iar acesta contine substante chimice ce pot provoca cancer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare