Boli

#reumatologie #andreea obreja #iasi

Reumatologie Iasi la cabinet Dr. Andreea Obreja

Bolile reumatice sunt reprezentate de o paleta foarte ampla de afectiuni manifestate la nivelul sistemului musculo-scheletal, articulatii, tendoane si muschi. Simptomatologia specifica este foarte larga, astfel ca o diagnosticare corecta este absolut obligatorie pentru a se putea interveni cu tratamentul si cu terapiile cele mai optime. Afectiniunile reumatice

 

Afectiunile reumatice sunt caracterizate de o simptomatologie specifica. Durerile articulare reprezinta unul dintre cel mai frecvent intalnite contexte, manifestat pe un palier foarte mare de varsta. Deformarile articulare si inflamatiile locale sunt o alta latura a simptomatologiei. De asemenea, reducerea amplitudinii miscarilor  este un simptom caracteristic afectiunilor reumatice. In contextele severe, aceste simptome sunt insotite de oboseala excesiva, slabiciune musculara si o lipsa generala de energie. 

Articulatiile si diminuarea mobilitatii acestora

Articulatiile sunt  formatiunile anatomice  compuse din capsula articulara, ligament si cartilaj. Acestea sunt localizate  la extremitatile oaselor si asiguraa mobilizarea acestora intre ele. Pe masura ce se inainteaza in varsta si se declanseaza procesul de imbatranire, articultiile sunt afectate de doua procese,  respectiv cel inflamator, artrita, si cel degenerativ, artroza. Ambele contexte atrag dupa ele diminuarea mobilitatii. Pacientii care se confrunta cu probleme la nivelul articulatiilor,  manifestand  si  contexte  precum durere, deformarea extremitatilor sau  pigmentari.

Ce afecteaza sanatatea articulatiilor        

Principala cauza care afecteaza sanatatea articulatiilor este cea degenerativa care se instaleaza odata cu declansarea procesului de imbatranire. Insa,  problemele la nivelul  articulatiilor, umar, genunchi, cot, sold, palma sau  laba piciorului se pot instala si pe fondul contextelor nefavorabile, cum ar fi tumorile localizate la nivelul osului sau cartilajului, traumatismele,  accidentarile, miscarile constante si repetate,  luxatiile sau postura incorecta a corpului.  Problemele la nivel articular se pot manifesta, insa,  si in afara acestor contexte. Apar  dureri la nivelul  articulatiilor la persoanele supraponderale si sedentare, cat si la cei care renunta brusc la antrenamentele sportive de performanta. O alimentatie gresita si dezechilibrata, excesiva in proteine si grasimisimi,  poate conduce la rigidizarea articulatiilor, aparitia durerilor si ingreunarea miscarilor.

Diagnosticare

Daca va confruntati cu dureri si disconfort la nivel articular, se impune controlul de specialitate. Accesand https://andreeaobreja.ro  aveti posibilitatea de a a efectua o programare online si de a obtine rapid toate datele de care aveti nevoie, privitoare la serviciile medicale oferite. O diagnosticare corecta asigura aplicarea unui tratament potrivit contextului dumneavoastra medical. Medicul specialist reumatolog Andreea Obreja, recomandat de pregatirea de specialitate si experienta in domeniu, va sta la dispozitie cu cele mai performante modalitati de diagnosticare. Astfel, indiferent de simtomatologia manifestata, consultul medicului specialist va va ajuta sa aflati diagnosticul corect si va stabili schema de tratament si terapiile necesare.

Tratamente si terapii

Pentru a veni in intampunarea nevoilor oricarui pacient si pentru siguranta reusitei tratamentului, cabinetul pune la dispozitie o serie de terapii si tratamente de ultima generatie. Astfel, indiferent de cauzele care au condus la actualul context medical, cat si de severitatea diagnosticului, veti beneficia de tratament personalizat. In vederea ameliorarii simptomatologiei specifice afectiunilor reumatice, puteti apela la terapii biologice, terapii avansate, la fizioterapie si la tratamente nechirurgicale. Calitatea serviciilor medicale si profesionalismul personalului medical vor contribui la tratarea si recuperarea dumneavoastra. Tratamentul implica monitorizarea permanenta a evolutiei pacientului, astfel ca sunteti permanent sustinuti si incurajati pe durata acestuia. Scopul principal al oricarui tratament este  acela de blocare a actiunilor inflamatoare, de restabilire a echilibrului la nivel articular, de obtinere a mobilitatii si de sporire a confortului dumneavoastra fizic.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare