Boli

#durere de cap #migrena #ulei esential #bitter suedez

Remedii simple impotriva durerilor de cap

Stresul, mirosurile puternice, consumul de ciocolata, fumatul si chiar accesoriile de par sunt doar cateva dintre lucrurile care iti pot provoca o durere puternica de . Din pacate, nu este tocmai recomandat sa iei foarte multe pastile, asa ca este indicat sa apelezi la alte trucuri, naturale.


Iata cateva remedii simple pe care le poti utiliza pentru a scapa de o .


Ulei esential de menta


De fiecare data cand te confrunti cu o durere de cap , aplica o picatura de ulei esential de menta pe varful degetelor si apoi maseaza-ti tamplele timp de un minut. In numai cateva clipe durerea de cap va disparea in totalitate.


Mai mult decat atat, o cana cu ceai de menta (fara zahar) consumata imediat dupa masajul cu ulei esential, va face minuni. De asemenea, poti face inhalatii care sa iti desfunde sinusurile si sa actioneze in profunzime.


Un studiu realizat in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca masajul cu ulei de menta la nivelul tamplelor, indeparteaza durerea in mai putin de doua minute. Cercetarea a fost efectuata pe un grup de persoane, cu varste intre 18 si 68 de ani, care se confruntau in mod frecvent cu dureri puternice de cap.



Fitoterapeutii sunt de parere ca o simpla cu bitter suedez este suficienta pentru a indeparta o durere de cap. Acestia sustin ca au intalnit cazuri in care pacienti care sufereau de dureri groaznice de cap, de ani de zile, au scapat de aceasta problema cu ajutorul bitterului suedez si, de  asemenea, ei precizeaza ca durerile nu au mai revenit.


Adauga cateva picaturi de bitter suedez pe o bucata de tifon si aseaza compresa pe frunte, dupa care  fixeaz-o cu ajutorul unei esarfe sau , pentru aproximativ  30 de minute.


Seminte de mustar


Durerile de cap care apar pe fondul starilor de tensiune, pot fi indepartate cu ajutorul semintelor de mustar.  Intr-un lighean cu apa fierbinte adauga o ceasca de seminte de muscat, lasa-le sa elibereze substantele active pentru 5 minute si apoi imnoaie picioarele in lighean pentru cel putin 10 minute.


Atunci cand durerile de cap sunt tot mai puternice si mai frecvente, este recomandat sa mergi la un medic pentru o serie de analize. O simpla durere de cap poate avea cauze destul de grave, asa ca nu neglija aceasta problema.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare