Boli

#sinuzita #sinusuri #sinusuri blocate

Remedii pentru sinusurile blocate

Sinusurile sunt cavitati mici cu aer situate in interiorul craniului (in zona dintre sprancene), sub ochi, sub obrajis i in zona nasului. Acestea joaca un rol important in filtrarea aerului inhalat si in oxigerarea creierului. In interiorul sinusurilor exista un strat subtire de secretat pentru a mentine umede pasajele. Rolul acestui mucus este si acela de a bloca resturile filtrate de si de a le intoarce inapoi.

Exista si situatii in care acest mucus se acumuleaza tot mai mult in interiorul pasajului nazal si pune presiune asupra locurilor din preajma sa, provocand astfel dureri sinusale. Mai rau este atunci cand sinusurile sunt blocate timp de cateva saptamani o serie de neplaceri.
 

Simptome ale sinusurilor blocate:

  • nas infundat ;
  • dificultati de respirati;
  • tuse si stranut;
  • febra;
  • dureri de cap;
  • durere si sensibilitate in zona fetei;
  • ameteala ;
  • oboseala;
  • halena.

Cum sa tratezi sinusurile infundate:

Medicamente


Cea mai frecvente metoda de tratare a sinusurilor infundate este tratamentul medicamentos care desfunda sinusurile, dar mai inaine de orice trateaza infectia. Tratamentul medicamentos consta de cele mai multe ori in antibiotice si in decongestionale nazale.
 

Inhalatii


Inhalatiile reprezinta cea mai veche metoda de deblocare a sinusurilor infundate si prezinta rezultate imediate. Fierbe un litru de apa, iar dupa primul clocot opreste focul, adauga 5 picaturil de eulei esential de sau euclipt, acopera-ti capul cu un prosop si inhaleaza aburul. Incearca sa rezisti deasupra aburului cate un minut, in 3 - 5 reprize pe sedinta. Te vei bucura de rezultate imediate, iar remediul este eficient mai ales daca il folosesti pe o perioada de doua saptamani.
 

Spalarea sinusurilor


Clocoteste un litru de apa, iar cand aceasta este inca la o temperatura ridicata (dar suportabila), infiltreaz-o cat mai adanc in nari pentru a spala sinusurile. Este necesar sa tii capul intr-o atunci cand urmezi acest tratament. Astfel, apa care intra pe o nara se va scurge pe cealalta. Senzatia va fi foarte neplacuta, dar in acelasi timp super eficienta.
 

Ulei de oregano cu suc de portocale


Bea zilnic cate un pahar cu suc proaspat de portocale in care ai adaugat 3 picaturi de ulei de oregano. Uleiul are proprietati antiinflamatorii si actioneaza cu succes la nivelul sinusurilor. Acest tratament mai are un efect foarte benefic: intareste sistemul imunitar.
 

Suc de ceapa verde


Achizitioneaza 3 - 4 cepe verzi, toaca-le marunt si fierbe-le 300 ml de apa. Bea o cana din sucul rezultat seara, inainte de culcare, iar apoi inmoaie doua bucati de vata in lichid si introdu-le in nas. Mentine-le timp de 20 - 30 de minute. Vei simti cum sinusurile vor incepe sa fie mult mai curate si cum vei respira mai usor.

Usturoi


Marunteste doua catei de usturoi si inceaca sa formezi o pasta din ei (ca pentru mujdei). Ia cate putin pasta respectiva si toarna intr-o bucata de tifon pe care sa o introduci ulterior in nari. Dupa numai 10 minute vei reusi sa respiri foarte usor. Repeta tratamentul in fiecare seara, timp de o saptamana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului