Boli

#tratamente naturiste #infectie urinara #kegel #incontinenta urinara

Remedii naturiste impotriva incontinentei urinare

incontinenta urinara este definita ca fiind eliminarea accidentala, temporara sau permanenta de urina.  Aceasta se manifesta, conforma statisticilor, la peste 15% din persoanele varstnice si nu este o afectiune, ci un simptom al unei maladii dezvoltate la nivelul tractului urinar.


Incontinenta urinara are de obicei loc atunci cand se depune un efort care creste presiunea abdominala, adica atunci cand o persoana stranuta, tuseste sau rade. Alte motive pentru care poate sa apara incontinenta se rezuma la infectii urinare, vaginite, uretrite atrofice, anumite medicamente, consumul de alcool, insuficienta cardiaca sau constipatie. Totusi,  atunci cand incontinenta urinara apare din aceste motive, ea este reversibila si dispare imediat dupa cauza care o provoca.


 Acest simptom nu cauzeaza probleme majore de sanatate, insa este destul de jenant si creeaza disconfort fizic si psihic, motiv pentru care ai la dispozitie cateva metode prin care poti scapa definitiv de ea.


Remedii naturiste impotriva incontinentei urinare


Bai de sezut


In doi litri de apa clocotita  adauga doi pumni de sare grunjoasa si 5 linguri de coada soricelului. Se acopera recipientul pentru 20 de minute, se strecoara bine si apoi se lasa la racit, astfel incat temperatura sa fie suportabila pentru piele. Se spala zona intima (doar la exterior) cu ceaiul respectiv, cel putin o data pe zi, timp de doua saptamani.


Infuzie de cretisoara


Fierbe un litru de apa si adauga 4 linguri de cretisoara. Acopera ceainicul timp de 15 minute, indulceste cu putina miere si consuma ceaiul pe parcursul intregii zile. Ceaiul de cretisoara intareste si tonifica musculatura uterina, asa ca este recomandat sa il bei cat mai des si chiar sa il utilizezi pe post de inlocuitor al apei.


Exercitii Kegel


Exercitii Kegel au fost introduse de catre medicul Arnold Kegel , ca o metoda recomandata persoanelor care au probleme in controlul vezicii urinare, iar mai nou ele sunt recomandate pentru condimentarea vietii sexuale. Prin intermediu acestor exercitii, se tonifiaza si controleaza muschii vaginali si uterini.


Exercitiile Kegel 
se adreseaza oricui si pot fi facute oriunde, oricand, indiferent ca esti la birou, pe scaun sau in timp de conduci masina.
Contracta muschii vaginali si cei ai anusului, mentine-i in acea pozitie timp de 1-2 secunde, apoi relaxeaza. Repeta acest exercitiu in serii de cate 10, de cel putin 5 ori pe zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare