Boli

# remedii raceala #raceala #gripa # remedii gripa

Remedii naturale pentru gripa si raceala

Nu este de mirare ca remediile naturale pentru gripa si raceala sunt atat de populare: medicina moderna inca nu a gasit un leac 100% sigur pentru aceste probleme de sanatate atat de vechi. In timp ce unele medicamente previn si scurteaza durata gripei, altele amelioreaza simptomele.

Cele mai multe remedii naturale ofera ameliorarea totala a simptomelor, astfel ca cei mai multi pacienti cred ca s-au insanatosit. De asemenea, exista si numeroase remedii naturale care ajuta la vindecarea totala a gripelor si racelilor.

Iata mai jos cele mai bune remedii naturale pentru gripa si raceala:

1 Echinacea. Echinaccea este un simpliment din plante care stimuleaza sistemul imunitar, pe care il ajuta sa lupte impotriva infectiiilor. Ajuta la ameliorarea simptomelor in decurs de o zi. Pentru efecte vizibile, incepe tratamentul cu echinaceea atunci cand primele simptome de raceala se declanseaza si continua timp de 7 - 10 zile. Daca suferi de anumite afectiuni, este indicat sa discuti cu medicul inainte de a incepe orice tratament.

2 Zinc. Zincul protejeaza organismul uman de numeroase virusuri, precum cel de gripa. Ajuta la prevenirea formarii anumitor proteine pe care virusurile de gripa le foloseste pentru a se reproduce. Ajuta la scurtarea perioadei de convalescenta si amelioreaza simptomele daca este luat in primele 24 de ore de la declansarea gripei.

3
Vitamina C. Vitamina C este un antioxidant extrem de puternic, care ajuta la reducerea duratei perioadei de boala. De asemenea, previne si aparitia infectiilor si intareste sistemul imunitar. Vitamina C poate fi luat si sub forma de suplimente alimentare, insa se gaseste din abundenta in citrice sau fructe de padure.

4 Supa de pui. Supa de pui este un remediu natural din batrani care ajuta la ameliorarea simptomelor gripelor si racelilor. In primul rand, inhalarea aburilor fierbinti trateaza congestia nazala, iar lichidul cald ajuta la hidratarea organismului. De asemenea, supa de pui reduce inflamatiile din organism.

5 Ceai fierbinte. Ceaiul fierbinte ofera beneficii asemanatoare supei de pui. Elimina congestia nazala, protejeaza gatul inflamat si hidrateaza organismul. Sortimentele de ceai negru si verde au in plus cantitati impresionante de antioxidanti, care stimuleaza sistemul imunitar, care lupta impotriva gripelor si racelilor.

6
Gargara cu sare. Pentru gatul inflamat, traditionala gargara cu sare este extrem de benefica. Ajuta la decongestionarea gatului si la ameliorarea simptomelor.

7
Usturoi. Usturoiul este cunoscut pentru abilitatile sale de lupta impotriva germenilor. Atunci cand este consumat zilnic, usturoiul previne si trateaza gripele si racelile. In plus, usturoiul este foarte nutritiv si ajuta la condimentarea mancarurilor.

8 Baie de aburi. Pentru nasul sau gatul congestionat, baie de aburi este un remediu excelent. Da o baie fierbinte si stai asa cateva minute in baie, cu usa inchisa. Inhalarea de aburi ajuta la ameliorarea congestiei din caile nazale, ceea ce amelioreaza simptomele gripei sau racelii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare