Boli

# mamoplastie de reductie # reductie #mamoplastie #recuperare

Recuperarea dupa mamoplastia de reductie

Multe femei sunt nemultumite de aspectul sanilor. Dintre acestea, majoritatea isi doreste un piept generos, asa ca apeleaza la implantul mamar. Pe de alta parte, un mic procent din femeile nemultumite sunt complexate ca au sani prea mari. Desi sunt cam invidiate, femeile cu sani foarte mari nu se simt confortabil. Un piept prea mare reprezinta nu doar o greutate in plus care provoaca dureri de spate ci si o cauza de disconfort in timpul somnului, in anumite pozitii (cum ar fi dormitul pe burta). De asemenea, femeile cu sani mari isi gasesc greu articole vestimentare potrivite, iar sportul poate fi mai dificil de practicat. In acest caz, este recomandata interventia medicala de reducere a volumului sanilor: pe scurt, mamoreductia.

 

Ce este mamoreductia?

Mamoreductia sau mamoplastia de reductie este o operatie de micsorare a sanilor. Aceasta este o procedura a chirurgiei plastice si estetice, fiind o metoda de imbunatatire atat a calitatii vietii, cat si aspectului estetic al sanilor. Sanii foarte mari nu au un aspect estetic, mai ales ca sunt, in acelasi timp, si lasati. Pe de alta parte, acestia pot favoriza dezvoltarea unor afectiuni la nivelul coloanei vertebrale, iritatii sub sani, ulceratii si acumularea de bacterii. Greutatea acestora afecteaza unele activitati, cum ar fi sportul, dormitul sau statul la birou. De asemenea, purtarea sutienului, in cazul acestor paciente, poate cauza lezarea pielii de pe umeri.

Mamoreductia este, deseori, asociata si cu o procedura de lifting mamar, deoarece femeile aflate in aceasta situatie se confrunta si cu problema sanilor lasati.

Cum se face mamoplastia de reductie?

Mamoreductia este o interventie chirurgicala care are loc sub anestezie generala. Durata procedurii este de aproximativ 1-3 ore. Procedura presupune realizarea unor incizii prin care medicul va putea inlatura excesul de grasime, tesut si piele. Pentru inlaturarea grasimii, se poate utiliza tehnica liposuctiei (aspirarea grasimii). Procedura implica, inclusiv, repozitionarea areolelor mai sus sau chiar remodelarea lor, atunci cand este posibil. De obicei, incizia se face in jurul areolei mamare si continua in jos, de-a lungul sanului. In unele cazuri, poate fi nevoie de extinderea inciziei si spre partile laterale ale sanului.

Perioada de recuperare

Imediat dupa interventie, sanii vor fi bandajati, nefiind exclusă prezenta unui tub de dren, care are rolul de a elimina lichidul acumulat. Ti se vor administra medicamente analgezice si, posibil, antibiotice. In primele zile dupa operatie, sanii vor fi foarte sensibili, inflamati si vor avea vanatai. Dupa aproximativ 2 saptamani, se indeparteaza suturile.

De asemenea, dupa interventie, este obligatorie purtarea unui sutien special pe o perioada de aproximativ 6-8 saptamani. De asemenea, timp de cateva luni dupa interventie, sutienele cu sarma trebuie evitate.

Alt aspect important este faptul ca efortul fizic trebuie limitat, timp de 4-6 saptamani. Revenirea la locul de munca se poate face in 1-2 saptamani, insa, acest lucru depinde de tipul meseriei. Se recomanda evitarea expunerii la soare a sanilor in primul an de la operatie. In ceea ce priveste alaptarea la san, aceasta poate fi, uneori, afectata de interventie.

Rezultatele interventiei sunt vizibile imediat dupa interventie, desi, sanii sunt inflamati la inceput. Pe langa volumul mai mic al sanilor, pacienta poate sesiza ameliorarea durerilor de spate, umeri si gat, avand o senzatie de usurare. Totusi, rezultatele finale sunt vizibile dupa vindecarea completa. Cicatricile sunt vizibile, insa, se estompeaza odata cu trecerea timpului. Bineinteles ca forma si volumul se pot modifica din nou, odata cu inaintarea in varsta si cu cresterea sau scaderea in greutate. O sarcina modifica, de asemenea, aspectul sanilor.

In concluzie, operatia de mamoreductie este o solutie eficienta pentru femeile care au sanii exagerat de mari si o calitate a vietii afectata in acest context. Programeaza-te la o clinica specializata pentru a afla daca te poti incadra la aceasta procedura.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica_cosmedica/

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/yRHXG1iWA9U

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului