Boli

#raceala #gripa #boli de sezon #prevenire boli sezon

Raceala si gripa: ce trebuie sa stii despre bolile de sezon

Raceala si gripa sunt cele mai comune boli de sezon si poate din acest motiv nici nu le dai prea multa atentie sau le tratezi dupa ureche, dar nu este indicat sa procedezi astfel, intrucat orice afectiune tratata necorespunzator poate declansa complicatii si iti poate prelungi perioada de disconfort. Crezi ca stii totul despre gripa si raceala? Urmatoarele mituri si adevaruri iti vor dezvalui tot ce te intereseaza despre bolile de sezon.


Frigul de afara nu te imbolnaveste

Raceala si gripa sunt boli care se manifesta cu precadere in sezonul rece, dar nu frigul ar trebui sa fie blamat pentru imbolnavire, ci umiditatea din aer. In spatiile inchise, aerisirea nu se mai face la fel de des precum in timpul verii, ceea ce favorizeaza inmultirea virusurilor. De asemenea, aerul cald si uscat din incaperi duce la uscarea mucoasei nazale, care ar trebui sa protejeze caile respiratorii de virusuri si alti germeni.


Vitamina C nu te fereste de raceala sau gripa

Cura cu vitamina C este foarte buna pentru organism, dar nu intareste sistemul imunitar atat de mult incat sa poata preveni raceala sau gripa. Cu toate acestea, vitamina C luata cu regularitate din suplimente alimentare sau alimente poate reduce perioada de vindecare.


Vaccinul antigripal nu te imbolnaveste de gripa

Multe persoane se feresc sa se vaccineze antigripal de teama sa nu prezinte simptomele gripei, asa cum au auzit de la altii ca se intampla de obicei. De fapt, acest vaccin contine un virus inactivat, care nu te pot imbolnavi.


Medicamentele pentru raceala nu trateaza boala

Medicamentele obisnuite pentru raceala nu trateaza boala in sine, ci doar amelioreaza simptomele ei. Odata ce contactezi virusul, boala isi urmeaza cursul fie ca iei, fie ca nu iei medicamente.


Lichidele calde amelioreaza simptomele racelii

Supa calda de pui si ceaiurile sunt perfecte pentru decongestionarea nasului si ameliorarea durerilor in gat, dar si pentru rehidratarea organismului, deci este bine sa le consumi atunci cand ai contactat o boala de sezon.


Somnul este un bun remediu in caz de raceala sau gripa

Cand esti racit sau ai gripa, te simti obosit din cauza ca sistemul imunitar pierde energie in lupta cu virusul. Cea mai buna metoda de recuperare este somnul si odihna, de aceea atunci cand prezinti simptomele bolii, este bine sa-ti iei o zi libera de la serviciu si sa ramai acasa pentru a te repune pe picioare.

Sursa foto: femalefirst.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare