Boli

#barbati #dureri #infectie urinara #libido # prostatita cronica #urinare

Tot ce trebuie sa stii despre prostatita cronica

Prostatita este o infectie comuna a prostatei, estimandu-se ca pana la 35% dintre barbati au avut sau vor avea prostatita cronica pe parcursul vietii. Aceasta infectie poate face urinarea dificila sau dureroasa, cauzeaza dureri de spate si scade libidoul. Exista doua feluri de prostatita, acuta si cronica. Atentie insa, specialistii spun ca prostatita se confunda usor cu alte infectii ale tractului urinar. Citeste mai jos care sunt cauzele, simptomele si tratamentul prostatitei cronice.

Tipuri de prostatita cronica

Exista doua tipuri de prostatita cronica: cea bacteriana (cauzata de o infectie in prostata) si sindromul durerii pelviene cronice sau prostatita cronica fara infectie.

Prostatita bacteriana cronica, simptome si cauze

Prostatita bacteriana cronica este cauzata de persistenta unei infectii bacteriene in glanda prostatei. In general, prostatita cronica bacteriana este cauzata de aceeasi bacterie care cauzeaza si infectiile urinare.

Desi nu provoaca simptome, se poate manifesta prin asocierea cu o infectie a vezicii urinare si cu urinarea frecventa. Vestea buna este ca nu se transmite prin contact sexual.

Prostatita cronica fara infectie, simptome si cauze

Prostatita cronica fara infectie este cunoscuta si sub denumirea de sindromul cronic al durerii pelvine si se manifesta atunci cand apare o durere in zona pelvina, in general in jurul penisului si al anusului, fara dovezi de infectie a vezicii urinare.

De regula, boala este diagnosticata daca au persistat aceste dureri cel putin trei luni in ultimele sase luni. Cauzele acestui tip de prostatita nu sunt pe deplin intelese, iar simptomele sunt variate: dureri la urinare, dureri la ejaculare sau disfunctie erectila.

Tratament

Pentru a fi tratata, prostatita trebuie sa fie descoperita. Se recomanda un examen fizic, efectuat de un medic specialist, analiza urinei si teste de sange. In general, prostatita cronica bacteriana se trateaza cu antibiotice, administrate pe termen lung, o luna pana la trei luni.

Tratamentul poate include si calmante, precum ibuprofenul sau paracetamolul, dar si laxative.

Sursa foto: sharecare.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare