Boli

#probleme de sanatate # afectiuni cardiovasculare #astm #norovirus #afectiuni respiratorii

Probleme de sanatate care se agraveaza in sezonul rece

Atacurile de astm , afectiunile respiratorii si bolile de inima sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sanatate care se agraveaza in anotimpul rece. Pentru a evita imbolnavirea si implicit acutizarea acestora, este recomandat sa adopti cateva masuri de precautie.
 

Astm


Aerul rece este principalul factor care declanseaza simptomele de astm. Printre aceste simptome se numara stranutatul si respirati sacadata. Persoanele care sufera de astm trebuie sa aiba o grija speciala in .

Este indicat ca aceste persoane sa stea cat mai mult in locuri calduroase, in special in zilele foarte friguroase si cu vant. De asemenea, este indicat ca medicamentele sa fie luate cu regularitate.


Gat inflamat


Inflamarea gatului in sezonul rece este o alta problema des intalnita si este cauzata de infectiile virale. Schimbarile de temperatura pot cauza de asemenea inflamarea gatului. Este astfel recomandat sa iti adaptezi tinuta la temperaturile reci de afara.

Un remediu eficient pentru gatul inflamat este gargara cu apa calduta sarata. Aceasta solutie nu va vindeca infectia, insa are proprietati antiinflamatorii si va calma gatul. Pentru obtinerea solutiei, dizolva o lingurita de sare intr-o cana cu apa calda.
 


Norovirusul este o afectiune produsa de o bacterie stomacala si se manifesta in special prin voma. Poate aparea si in timpul anului, insa este mai frecventa iarna. Se transmite cu repeziciune in scoli sau hoteluri. Este o afectiune neplacuta, dar care nu pune viata in si care dispare dupa cateva zile.

Persoanele care se confrunta cu simptome precum voma si diareea trebuie sa consume multe lichide, pentru a preveni deshidratarea.
 

Dureri articulare


Persoanele care sufera de artrita sunt mai predispuse la dureri articulare in sezonul rece. Sezonul rece este si o perioada depresiva pentru acesti pacienti, care nu mai raspund corespunzator nici la efectele medicamentelor.

Medicii recomanda in aceasta perioada cat mai multa miscare, care stimuleaza atat organismul cat si starea psihica. Inotul este sportul ideal pentru ameliorarea durerilor articulare.
 

Atacuri de inima


In sezonul rece, atacurile de inima sunt mai frecvente decat in celelalte anotimpuri . Acest lucru este cauzat de temperaturile reci care maresc tensiunea arteriala, iar inima este din ce in ce mai solicitata. De asemenea, inima trebuie sa isi mareasca activitatea pentru a mentine temperatura corpului atunci cand temperaturile sunt foarte mici.

Persoanele sensibile trebuie sa petreaca cat mai mult timp in locuri calduroase. De asemenea, este important sa se imbrace corespunzator.
 

Maini reci


In sezonul rece, mainile reci reprezinta un simptom neplacut. Mainile pot fi si dureroase si uscate, iar degetele isi pierd culoarea. Acest lucru este un semn al circulatiei proaste. Pentru a evita aceasta problema este indicat sa renunti la fumat si alcool si sa porti manusi calduroase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare