Boli

#stres #afectiuni #artrita #libido #dureri de cap #eczme

6 probleme de sanatate care afecteaza viata sexuala

Durerile de cap sau oboseala sunt scuze folosite adesea de catre femei atunci cand nu au chef de sex. Ce se intampla atunci cand te confrunti cu adevarat cu probleme de sanatate care scad libidoul si te indispun? Citeste mai jos care sunt cele mai frecvente probleme care afecteaza viata sexuala si cum sa le controlezi, pentru o viata intima implinita!

1 Dureri de spate

Daca suferi frecvent de dureri de spate, cel mai bine este sa gasesti cea mai confortabila pozitie pentru tine in timpul actului sexual. De exemplu, pentru durerile lombare joase, este de preferat sa stai pe burta, cu o perna sub piept. Poti incerca sa stai si deasupra partenerului, ceea ce iti va oferi mai mult control asupra pozitiei tale.

2 Insomnie

Daca problemele de somn iti afecteaza viata sexuala, asigura-te ca dormitorul tau este destinat doar pentru somn si sex. Rezista tentatiei de a deschide laptopul si ezita sa folosesti camera de odihna ca spatiu in care lucrezi sau mananci. Aceste obiceiuri iti agraveaza tulburarile de somn, deci iti influenteaza indirect si libidoul.

Asadar, daca te trezesti in mijlocul noptii, ai doua solutii: fie faci sex, fie te trezesti si iesi din camera. In acest fel, creierul va asocia dormitorul doar cu aceste doua activitati.

3 Stres

Atunci cand esti stresat, nivelul de testosteron din organism scade, ceea ce diminueaza si dorinta ta de a face dragoste. Asadar, daca nu ai grija de acest aspect al vietii tale si nu incerci sa te relaxezi mai des, problemele din dormitor se pot agrava constant.

Dieta echilibrata, miscarea regulata si odihna suficienta sunt factori importanti de care trebuie sa tii cont atunci cand esti stresat. De asemenea, in perioadele foarte stresante, poti incerca sa faci sex dimineata, atunci cand te simti mai bine.

4 Artrita

Daca suferi de artrita, spatele si soldurile tale sunt cele mai afectate, iar acest disconfort te poate impiedica sa fii dornica de intimitate cu partenerul. Masajul cu uleiuri aromatice combate eficient durerile provocate de artrita si te ajuta sa iti relaxezi musculatura, ceea ce iti va deschide si apetitul pentru sex.

In plus, este bine sa ai in preajma si un lubrifiant pe baza de apa, deoarece artrita duce la uscarea mucoasei vaginale.

5 Astm

Problemele de respiratie, crizele frecvente de tuse si stranut se pot agrava in timpul sexului. Astfel, este bine ca inainte cu 15 minute de o partida de sex, sa administrezi preventiv cateva pufuri din medicamentele prescrise de medic.

De asemenea, si alegerea unei pozitii confortabile este importanta pentru o partida de amor fara impedimente fiziologice: pozitia clasica a misionarului exercita o presiune prea mare asupra pieptului, astfel ca este bine sa fii mereu cu trunchiul ridicat, liber. Intrucat simptomele tale se agraveaza de regula in timpul noptii, poti face sex dimineata, atunci cand crizele de astm sunt mai rare.

6 Uscaciunea vaginala

Nivelul scazut de estrogen provocat de menopauza duce la uscarea mucoasei vaginale, astfel ca lubrifiantii pe baza de apa sunt foarte eficienti. In plus, preludiul este foarte important pentru femeile aflate la menopauza, ajutandu-le sa se simta confortabil in timpul sexului.

Tot pentru femeile aflate la menopauza sunt importante si exercitiile pelvine, care mentin flexibili peretii vaginali si sporesc excitabilitatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare