Boli

#semnale corp #toxicitate ridicata #toxicitate

Principalele semnale de alarma ale corpului cu toxicitate ridicata

Toxicitatea ridicata in organism iti poate schimba intru totul viata, ducand la aparitia unor complicatii precum aparitia unor probleme de sanatate greu de combatut.

 

Poluarea din mediu inconjurator reprezinta deja o sursa majora de ingrijorare pentru expertii din domeniul medical care vad tot mai frecvent impactul pe care il are industrializarea, procesarea resurselor primare, traficul etc.

Din nefericire, si stilul de viata necorespunzator poate amplifica actiunea mediului inconjurator, ducand la cresterea toxicitatii din organism. Iata cateva dintre cele mai uzuale simptome cu care te poti confrunta atunci cand are loc expunerea la medii nocive.

Semne ca organismul tau se confrunta cu o toxicitate ridicata: Oboseste mai repede

Iti este dificil sa te trezesti chiar si dupa o perioada indelungata de odihna sau simti ca obosesti mai repede, chiar si la cel mai mic efort? Un motiv poate fi lipsa unor resurse de baza in organism, dar si expunerea voita sau accidentala la o toxicitate sporita.

Un grad mai mare de toxine in organism va incuraja corpul sa necesite pauze mai frecvente si mai generoase pentru a se reface, fiind un motiv pentru care poti obosi chiar si dupa cativa pasi sau niste activitati aparent banale. Este un semn care nu ar trebui neglijat si care sa te incurajeze sa aduci o serie de schimbari in alimentatie, program de lucru etc.

Apar dificultati de concentrare

Cu totii avem zile mai dificile in care mintea ne este pur si simplu la altceva sau cand nu avem suficienta energie pentru a face fata sarcinilor zilnice. Insa, daca acest lucru se intampla foarte des chiar si atunci cand depui toate eforturile pentru a te concentra cat mai precis, in mod cert corpul are o serie de lipsuri care-l afecteaza sau e mult prea dispus la factori care nu-i ofera un aport pozitiv, motiv pentru care se face remarcata si lipsa de concentrare.

Scade in greutate

Stresul poate genera o senzatie aparenta de foame, in timp ce, organismul afectat de toxicitate se poate confrunta inclusiv cu scaderea in greutate. Acesta e deopotriva un semnal de alarma destul de semnificativ tinand cont ca in momentul in care se produce acest lucru, e de obicei un semnal ca deja au loc o serie de procese care afecteaza insusi organele interne. Ca prin urmare, daca remarci o scadere accentuata in greutate, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci e sa iei legatura cu un medic pentru a determina cauza si sa o poti combate inainte de a fi prea tarziu.

Se instaleaza o senzatie de ameteala

Chiar si ameteala poate fi un simptom al corpului predispus frecvent la toxicitate, senzatie aparuta in special atunci cand se inhaleaza sau ingereaza vapori si/sau substante periculoase. De regula, aceasta este insotita si de greata sau chiar varsaturi, situatie in care este critic sa apelezi la un ajutor medical pentru ca poate avea loc deshidratarea corpului. Sigur, senzatia de ameteala ca si restul efectelor mentionate pe parcurs, pot aparea din mai multe cauze, fiind cu adevarat important sa determini cauza pentru a o elimina.

Solutii pentru prevenirea/diminuarea toxicitatii din corp

In viata de zi cu zi putem intreprinde cu usurinta cateva activitati care sa ne mentina constant starea de bine si sa previna contactul nostru cu toxicitatea prezenta la orice pas. Ca de exemplu, putem alege un stil de viata sanatos in care sa consumam fructe si legume, sa facem miscare, sa renuntam la fumat sau la alternative precum tigara electronica, pana la a ne asculta corpul si a-i oferi pauzele dupa care el tanjeste.

Niciunul dintre aceste lucruri nu este imposibil atunci cand exista vointa si cand aspiri la o viata plina de satisfactii.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare