Boli

# alegere implant dentar #implant dentar

Principalele motive pentru a alege un implant dentar pentru a completa golurile din cavitatea bucala

Una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate ramuri ale stomatologiei moderne este implantologia. inca de la aparitia tehnicii de inserare a unui implant dentar, pacientii s-au dovedit foarte incantati de aceasta si de beneficiile pe care implanturile le au pe termen lung.

Implanturile dentare reprezinta cea mai noua, mai moderna, mai rezistenta si mai eficienta tehnica de umplere a golurilor din cavitatea bucala. Cu alte cuvinte, implantul dentar este solutia recomandata de medicii specialisti pacientilor maturi si fara probleme deosebite de sanatate, care se confrunta, din diferite motive, cu caderea dintilor. in plus, implantul dentar este optiunea lor numarul unu in cazul umplerii golurilor dentare.

Ce este implantul dentar si ce avantaje are acesta?

Un implant dentar reprezinta o tehnica prin care se insereaza un surub din titan sau din alt metal foarte dur, dar biocompatibil, in maxilar, pentru a inlocui radacina dintelui pierdut sau extras. Implantologia permite inlocuirea unuia sau a mai multor dinti sau masele, fara a umbla la dintii vecini, fara a-i slefui, fara a-i adapta, asa cum se intampla in cazul lucrarilor protetice fixe.

In comparatie cu lucrarile protetice fixe si chiar mobile, implantul dentar este mult mai costisitor, iar durata de executie este destul de mare. Numai intre inserarea surubului si montarea bontului protetic trebuie sa treaca saptamani, pentru a permite vindecarea, dar asteptarea merita intotdeauna.

Prin folosirea unor implanturi dentare la pacientii cu probleme de sanatate la nivelul cavitatii bucale s-a reusit protezarea fixa a edentatiilor, dar si obtinerea unui confort sporit la masticatie si la vorbire. Pacientilor li s-a redat astfel speranta, zambetul, calitatea vietii si sanatatea orala.

Candidatul ideal pentru lucrari de implantologie

Exista un asa-zis profil al candidatului ideal pentru implantul dentar, fiindca, din pacate, nu chiar toata lumea poate opta pentru aceasta metoda moderna de tratament. Implantul dentar ajuta la inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa in cazul pacientilor maturi, cu maxilarul bine dezvoltat.

Asadar, pacientii trebuie sa aiba implinita cel putin varsta de 18 ani, sa nu prezinte probleme de sanatate grave, sa nu sufere, spre exemplu, de boli autoimune. De asemenea, candidatul ideal trebuie sa nu sufere de resorbtii osoase masive in edentatiile vechi sau, daca sufera de acestea, trebuie sa ia in calcul si procedura de corectare prin sinus-lift si prin aditie osoasa.

In ceea ce priveste contraindicatiile lucrarilor de implantologie, acestea se refera la copii, la pacientii care sufera de anumite forme de diabet, de afectiuni osoase sau sangvine, precum si la femeile insarcinate sau care alapteaza. Este important de avut in vedere ca inainte de inserarea implanturilor dentare sunt necesare radiografii speciale, tomografie computerizata, dar si un set complet de analize de sange.

Implantul dentar nu pune probleme de sanatate, nu este dureros, inserarea surubului este o operatie invaziva care dureaza cateva zeci de minute si care nu doare, pentru ca este efectuata sub anestezie generala sau locala, in functie de optiunea medicului. In plus, implantul dentar este o lucrare pe viata, care nu se sparge, nu necesita ingrijire speciala, nu se cariaza si nu necesita slefuirea dintilor adiacenti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului