Boli

#celule stem specializate #regenerare celulara #celule stem

Primul tratament de regenerare celulara cu celule stem specializate, in Romania

Primul tratament de regenerare celulara cu ajutorul celulelor progenitoare specializate se lanseaza astazi, in Romania. Tratamentul inovativ este rezultatul a 15 ani de cercetare, metoda fiind folosita deja in peste 40 de tari din lume, cu rezultate dovedite. Lansarea are loc in prezenta medicului Antonio Graziano, inventatorul metodei Rigenera.

 

Procedurile demonstrative sunt realizate in cadrul clinicii Zetta de catre Dr. Dragos Zamfirescu, Doctor in Stiinte Medicale, medic primar in Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva si de catre Dr. Mihai Rascu, medic primar Ortopedie-Traumatologie, in timp ce la clinica Sanivet, Dr. Razvan Tanasescu, medic chirurg veterinar aplica noua metoda in aria medicinei veterinare.

“Tratamentul Rigenera furnizeaza un concentrat imbogatit de celule stem in zona afectata, cu scopul de a determina in special instalarea proceselor de regenerare versus cicatrizare a tesutului, iar acest mecanism il recomanda in mod special pentru chirurgia plastica si reconstructiva” spune dr. Dragos Zamfirescu, Doctor in Stiinte Medicale, medic primar in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva.

In Romania, metoda este disponibila cu sprijinul bancii de celule stem, Stem Sure.

„Regenerarea tesutului uman prin utilizarea micro-grefelor autologe ce pot fi obtinute cu ajutorul unui dispozitiv medical special este o abordare profund inovatoare. Intr-o singura procedura chirurgicala, pacientul devine atat donatorul cat si beneficiarul micro-grefelor selectate la nivel de microni; astfel se obtine imbogatirea numarului de celule regeneratoare de la nivelul tesutului afectat. De-a lungul timpului, Stem Sure a fost mereu in avangarda cercetarii in domeniul celulelor stem, un pilon important in medicina viitorului.

Primul tratament cu celule stem specializate pentru: arsuri, artroza, cicatrici, escare, plagi. Este un moment de rascruce pentru Medicina Regenerativa din Romania prin faptul ca transplanturile de celule stem adulte devin acccesibile incepand cu luna decembrie a acestui an” afirma doctorul Bogdan Ivanescu, Director General Stem Sure.

Rigenera este un tratament de medicina regenerativa ce reface structura si functia tesuturilor afectate. Utilizand celule stem recoltate din tesut sanatos si aplicate apoi pe aria afectata se obtine regenerare tisulara rapida. Procedura se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv medical de unica folosinta numit Rigeneracon.

Avantajul acestei metode inovative este realizarea tratamentului intr-un singur timp chirurgical, pacientul fiind totodata donator si receptor de micro-grefe de celule progenitoare specializate.

Fondatorii marcii Rigenera sunt medicii Antonio Graziano si Riccardo D’Aquino. Acestia au inceput testele clinice in 2006, iar prima linie de dispozitive tehnico-chirurgicale avand la baza tehnologia Rigenera, a fost gata in 2013.

”Rigenera este o tehnologie de fragmentare a tesuturilor, capabila, in cateva minute, sa obtina, incepand de la orice tesut uman, zeci de mii de micro-grefe. Acestea pot fi folosite intraoperator de catre chirurg pentru a regenera tesuturile deteriorate, cum ar fi pielea, osul sau cartilajul.

Tehnologia despre care vorbim se gaseste intr-un dispozitiv medical de unica folosinta, numit Rigeneracon: este vorba despre o capsula sterila in interiorul careia sunt plasate fragmente de tesut recoltat fara durere de la pacient, care vor fi fragmentate pentru a obtine microgrefele. Acesta din urma au o dimensiune medie de 50 de microni si pot fi utilizate fie prin aplicare directa in zona ce necesita regenerare, fie prin intermediul unui biomaterial care actioneaza ca o schela", explica Dr. Graziano.

Cheia succesului sau consta in eficienta si simplitatea utilizarii acestuia: este adecvata atat pentru spitalele mari cat si pentru clinici mici, fiind utilizata deja in Europa, Asia (cu o mare cerere in special in Japonia) si America de Sud.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare