Boli

#boala incurabila #primul transplant de cap #valery spiridonov

Primul transplant de cap din lume

Una dintre cele mai controversate interventii medicale, primul transplantul de cap din lume a fost programat peste doi ani, in decembrie 2017. Beneficiarul va fi Valery Spiridonov, un rus in varsta de 30 de ani, care sufera de o boala incurabila.

Valery Spiridonov a fost diagnosticat la nastere cu sindromul Werdnig-Hoffman, o boala neuromusculara progresiva care se manifesta prin slabirea muschilor si probleme musculare severe.

Acesta a anuntat inca din 2013 ca doreste sa faca primul transplant de la o persoana al carei organism nu mai functioneaza la o alta cu organismul sanatos, dar fara functii cerebrale.

Valery Spiridonov (30 de ani) a luat de mult timp legatura cu neurochirurgul italian Sergio Canavero si cu profesorul Ren Xiaoping, din cadrul Universitatii Medicale din Harbin (China).

Operatia este estimata sa dureze 36 de ore, iar costurile se ridica la 18 milioane de dolari.

Toate incercarile de pana acum de a realiza un astfel de transplant, la animale, au esuat. Cel mai cunoscut exemplu este o maimuta, care nu a supravietuit pentru ca organismul sau a respins noul cap.

Daca interventia va fi un succes, persoanele cu maladii musculare grave sau ale caror organe interne sunt afectate de cancer ar putea beneficia de acest nou tip de operatie.

De asemenea, cei care sufera de boli neuronale degenerative, asa cum este cazul astrofizicianul Stephen Hawking, ar putea fi inclusi la randul lor pe lista viitorilor pacienti.

Sursa foto: cbc.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare