Boli

#romance augmentare mamara #reconstructie mamara #mastectomie # marire sani #silicoane

Primul studiu despre silicoanele romancelor! Ce-i uimeste pe medici

Peste 4.000 de romance si-au facut implanturi mamare in 2015, iar dintre acestea – doar 120 in scop medical, in conditiile in care reconstructia mamara dupa mastectomie este gratuita, arata prima statistica nationala privind amploarea operatiilor estetice din Romania, realizata de Asociatia Chirurgilor Plasticieni din Romania.

Chirurgii plasticieni romani au pus peste 8000 de implanturi mamare, majoritatea siliconice, la 4006 de romance, in cursul anului trecut.

Peste 2500 de romance au solicitat implanturile rotunde, iar circa 1450 de femei au optat pentru implanturi anatomice, arata prima statistica facuta de Asociatia Chirurgilor Plasticieni din Romania despre amploarea interventiilor estetice din tara noastra.

Pretul mediu al unei operatii de augmentare mamara prin implanturi siliconice e cuprins intre 2700 de euro si 2800 de euro.

Augmentarea mamara cu grasime autologa costa intre 2200 de euro si 2800 de euro, in functie de volumul de grasime si de numarul interventiilor.

“Ce reiese ingrijorator din aceasta statistica este numarul foarte mic de reconstructii mamare comparativ cu interventiile estetice, ceea ce inseamna ca trebuie facuta mult mai multa educatie in randul femeilor care sufera de cancer mamar”, spune medicul Dragos Zamfirescu, presedintele Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare