Boli

# spital privat #Unitate de Transfuzie Sanguina #transfuzii sange

Primul spital privat din Romania cu Unitate de Transfuzie Sanguina autorizata

Un spital privat din Bucuresti este singurul din tara noastra care are propria Unitate de Transfuzie Sanguina (UTS), autorizata in conformitate cu normele Ministerului Sanatatii din Romania. Unitatea functioneaza nonstop in cadrul Blocului Operator si este dotata cu echipamente moderne atat pentru efectuarea testelor pretransfuzionale, cat si pentru stocarea si conservarea sangelui si a componentelor sanguine, in conditii de maxima siguranta. 

“Unitatea de Transfuzie Sanguina din Spitalului Euroclinic ofera o serie de teste si servicii care sa asigure siguranta si eficienta utilizarii sangelui sau a componentelor sanguine, cum ar fi globulele rosii, trombocitele sau plasma, pentru a reduce la minim riscul incompatibilitatii.” a declarat dr Anca Visan, medic primar ATI, sef Sectie ATI Spitalul Euroclinic.

Este important ca pacientul sa primeasca exact tipul de sange adecvat lui. In acest sens, in cadrul laboratorului Unitatii de Transfuzie Sanguina se efectueaza, in conformitate cu normele in vigoare, protocolul de teste pretransfuzionale, o gama completa de teste pentru identificarea grupului sanguin si depistarea anticorpilor antieritrocitari.

Totodata, pentru a reduce la minim riscul incompatibilitatii, echipa medicala a UTS efectueaza atat depistarea de anticorpi iregulari anti-eritrocitari, cat si proba de compatibilitate pacient-sange de transfuzat, folosind mai multe tehnici complementare. i

Sursa foto: transfusion.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare