Boli

# renastere #Fundatia Renasterea #preventie #putere

Preventia e putere: Pantene si Fundatia Renasterea se alatura prevenirii afectiunilor sanilor si colului uterin prin caravana Ofera Putere

In luna dedicata constientizarii si preventiei cancerului, Pantene, un brand P&G, si Fundatia Renasterea isi unesc eforturile si pornesc caravana Ofera Putere – un centru de diagnostic medical mobil care, in toamna aceasta, va oferi femeilor din zone vulnerabile analize medicale gratuite pentru depistarea afectiunilor sanului si colului uterin. Timp de sapte saptamani, unitatea mobila de diagnostic va fi prezenta, pe rand, in localitatile Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, si Vorona, judetul Botosani.

 

Cancerul de san si de col uterin sunt cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate in randul femeilor si cele care fac cele mai multe victime la nivel mondial. In Romania, rata mortalitatii este cea mai mare din Europa - lipsa informarii, accesul precar la servicii medicale si nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea tarzie a bolii si la scaderea sanselor de vindecare. Totusi, conform studiilor, in peste 90% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completa.

Pentru ca sansele de vindecare depind foarte mult de momentul diagnosticarii, Pantene, un brand P&G, si Fundatia Renasterea au pornit caravana Ofera Putere, prin care sa informeze asupra importantei preventiei si sa ofere acces la controale medicale gratuite cat mai multor femei din Romania care altfel nu ar fi accesat astfel de servicii ce le pot salva viata.

Prima oprire a caravanei va fi in Popesti-Leordeni, unde, in perioada 12-31 octombrie 2020 – femeile vor putea beneficia gratuit de investigatii de san si col uterin: teste Babes-Papanicolau si mamografii. A doua localitate in care unitatea mobila se va deplasa este Vorona, judetul Botosani – in perioada 2-28 noiembrie, personalul medical calificat va realiza aceste controale medicale gratuite.

Pe toata durata desfasurarii caravanei, vor fi luate toate masurile necesare pentru asigurarea conditiilor de distantare sociala si siguranta sanitara. Persoanele care isi doresc sa beneficieze de aceste investigatii gratuite, se pot programa la numarul de telefon 0756 713 652.

„De cinci ani, Pantene este alaturi de femeile care se confrunta cu una dintre cele mai crude boli, cancerul. Am inceput prin a oferi peruci din par natural care, pentru o pacienta aflata in acest moment dificil al vietii, devine o sursa de incredere in sine, in lupta dusa impotriva cancerului. Stim insa ca putem ajuta si mai mult, iar cu acest gand am pornit caravana Ofera Putere, alaturi de partenerul nostru pe termen lung - Fundatia Renasterea”, au spus reprezentantii P&G.

„Fundatia Renasterea militeaza de peste 19 ani pentru dreptul femeilor din Romania la servicii medicale de calitate. Prin campania de Diagnostic Mobil ne dorim sa oferim astfel de servicii si femeilor din zonele defavorizate ale tarii. In prezent, rata de supravietuire a femeilor afectate de cancer in tara noastra este cu 20% mai mica decat a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, incercam sa educam si sa informam femeile despre importanta controlului medical anual si sa contribuim, pe cat posibil, la reducerea acestor discrepante. Ne bucuram ca prin acest proiect, cu sustinerea partenerilor nostri, reusim sa oferim in gratuitate, femeilor defavorizate, analizele medicale ce le pot salva viata!” a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Fundatiei Renasterea.

Caravana Ofera Putere vine ca o continuare fireasca a campaniei Ofera Putere. Demarata in 2016 de Pantene, alaturi Fundatia Renasterea, initiativa isi propune sa redea cat mai multor femei din Romania increderea de care au nevoie in lupta impotriva cancerului. Pe toata durata campaniei, peste 15.000 de codite din par natural au fost donate de catre persoanele care au decis sa se alature cauzei, iar 560 de peruci din par natural au fost donate celor care se lupta cu aceasta boala.

Despre Procter & Gamble

P&G deserveste consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de incredere, de calitate si superioare precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® si Tide®. Comunitatea P&G desfasoara operatiuni in aproximativ 70 de tari din intreaga lume. Va rugam sa vizitati http://www.pg.com pentru noutati si informatii suplimentare despre P&G si brandurile sale.

Despre Fundatia Renasterea

Fundatia Renasterea este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2001, care a primit statut de Organizatie de Utilitate Publica in anul 2007. Misiunea Fundatiei Renasterea este aceea de a promova importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, de a oferi investigatii medicale gratuite si suport pacientilor oncologici. Fundatia Renasterea, prin Unitatea Mobila de Diagnostic a oferit, pentru 1.870 de femei din 57 localitati, 10.317 mamografii, 17.680 teste Papanicolau.

Pentru mai multe informatii despre Fundatia Renasterea si proiectele pe care le implementeaza, va rugam sa accesati https://fundatiarenasterea.ro si https://www.facebook.com/FundatiaRenasterea/

Informatii despre investigatiile efectuate in Unitatea de Diagnostic Mobil Renasterea

Mamografia consta in examen radiologic al sanului, realizat de tehnicianul radiolog, pentru depistarea cancerului de san. Mamografia este interpretata de medicul radiolog si poate arata modificarile aparute la nivelul sanului inainte ca femeia, sau medicul acesteia, sa le simta la palpare. De mamografii pot beneficia femeile care au peste 40 de ani.

Testul Babes Papanicolau se efectueaza pe masa ginecologica si consta in recoltarea, cu ajutorul unei periute, a unei probe din colul uterin. Aceasta este prelucrata in laborator, apoi examinata microscopic pentru a se identifica modificarile aparute la nivelul celulelor. Existenta modificarilor poate indica un stadiu precanceros sau canceros al colului uterin. Aceasta investigatie este recomandata tuturor femeilor care si-au inceput viata sexuala.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare