Boli

#preventie #sanatate

Preventia, cea mai sigura masura pentru sanatatea dumneavoastra

Odata cu inaintarea in varsta si cu parcurgerea diferitelor situatii medicale, este recomandat ca grija manifestata fata de starea de sanatate sa fie mult mai atent coordonata, astfel incat sa puteti preveni instalarea unor afectiuni care pot afecta calitatea vietii. Cu atat mai mult, in cazul in care stiti ca aveti o predispozitie genetica catre anumite manifestari si disfunctionalitati medicale, se impun controale medicale periodice.

 

Aparatul reno-urinar

Afectiunile specifice aparatului renourinar reprezinta categoria celor mai frecvente contexte specifice atat barbatilor, cat si femeilor. Din acest motiv, o programare la cabinetul de urologie se impune periodic, tocmai pentru a depista din timp eventuale disfunctionalitati care pot genera complicatii. 

Specialistii va stau la dispozitie cu experienta si profesionalismul lor, venindu-va in intampinare cu cele mai eficiente metode de diagnosticare si tratament. Pe langa controalele de rutina, un consult obligatoriu se impune atunci cand resimtiti dureri in zona lombara, peniana, testiculara sau pelviana, daca depistati sangerari in urina sau daca manifestati disconfort in timpul actului sexual. Investigatiile de specialitate au rolul de a depista rapid cauzele declansatoare, avand astfel posibilitatea de a urma tratamentul optim.

Bolile cardiovasculare

La nivel global, bolile cardiovasculare reprezinta unele dintre principalele cauze ale mortalitatii. O programare la cardiologie Cluj va ofera posibilitatea de a fi consultati de catre medici specialisti, astfel ca puteti descoperi din timp eventualele contexte nefavorabile parcurse. In acest mod se poate interveni rapid si eficient, stabilindu-se scheme de tratament si modificand aspectele nefavorabile specifice unui stil de viata solicitant si daunator. Bolile cardiovasculare sunt extrem de complexe si presupun interconexiuni cu celelalte sisteme ale organismului, astfel ca investigatiile specifice presupun multa atentie, precum si analizarea factorilor de risc. 

Investigatiile de specialitate impun efectuarea anumitor proceduri specifice, precum EKG-ul si ecografiile, dintre care, ecografia Doppler arteriala, ecografia Doppler venoasa sau ecografia Doppler carotidiana. Durerea in piept manifestata frecvent, oboseala excesiva, palpitatiile, migrenele puternice, ametelile si accelerarea pulsului, sunt contexte care ar trebui luate in seama si care ar trebui sa va trimita catre un control de specialitate.

Semnalele de alarma 

Daca va doriti o stare de sanatate optima si evitarea contextelor medicale severe, este recomandat ca orice semnal de alarma tras de catre organism, sa fie luat in seama. Un control de rutina poate depista disfunctionalitati si poate stopa evolutia unei afectiuni. Cu atat mai mult, daca organismul manifesta anumite semnale, programarea la cabinetul de specialitate este obligatorie, astfel incat sa se poata lua rapid masurile necesare in vederea stoparii unei evolutii medicale nedorite.

FOTO: promedis.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare