Boli

# alexandru rafila #coronavirus

Presedintele Societatii de Microbiologie: "Suntem la o virgula de pandemie de coronavirus"

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a  declarat ca suntem la foarte aproape de declararea unei pandemii in cazul noului coronavirus. In momentul de fata, coronavirusul a ajuns pe trei continente, ceea ce reprezinta conditia pentru ca Organizatia Mondiala a Sanatatii sa declare pandemie. 

"In momentul de fata, cu toate ca OMS ezita sa declare pandemia, eu trebuie sa va spun, si spun aici prima data, nu am mai spus pana acum, totusi, conditiile sunt cele la care trebuie sa ne gandim ca discutam despre o pandemie. Inseamna ca trebuie sa ai transmitere pe trei continente. Nu e declarata, dar din punct de vedere faptic, nu vreau sa alertez pe nimeni, dar asa este", a declarat Alexandru Rafila.

Preşedintele Societatii Romane de Microbiologie sustine faptul ca specialistii inca nu sunt convinsi ca exista transmitere sustinuta, secundata, transmitere locale, decat in cateva tari.

"Probabil ca specialistii de la nivelul organizatiei inca nu sunt convinsi ca exista transmitere sustinuta, secundara, transmitere locala, decat in cateva tari, care sunt cantonate in momentul de fata in Asia – China, Coreea de Sud si Iran – iar in Europa discutam despre Italia. Dar avand in vedere ca in multe alte tari, inclusiv in SUA, in Canada, avem cazuri, in momentul in care vom avea o transmitere locala importanta in aceste tari o sa discutam de al trelea continent”, a explicat Alexandru Rafila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului