Boli

# premiera chirurgicala romania #premiera chirurgicala

Premiera chirurgicala in Romania: o femeie isi poate folosi din nou bratul dupa ce isi pierduse functiile in urma tratamentelor pentru cancer la san

O femeie in varsta de 55 de ani si-a pierdut dupa tratamentul pentru cancer de san, cu radioterapie. Datorita unei premiere medicale in Romania, femeia isi poate misca din nou mana, in urma unei interventii minim invazive efectuate de Dr. Andrei Popescu la o clinica din Bucuresti.

 

Interventia, realizata de catre dr. Andrei Popescu, ortoped supraspecializat international in chirurgia si artroscopia de umar, a constat in eliberarea nervilor de fibroza, mobilizarea lor si repararea ulterioara a tendoanelor coafei rotatorilor. Pacienta, in varsta de 55 de ani, a supravietuit cancerului la sanul drept cu ajutorul mastectomiei, chimioterapiei si radioterapiei, insa, in ultimii ani, functia umarului drept s-a agravat fara o explicatie obiectiva.

 ”Diagnosticul este unul foarte complex, mai ales din cauza lantului cauzal neobisnuit: radioterapia pentru tratamentul cancerului de san a dus la fibrozarea tesuturilor din jurul nervilor care comanda sau transmit miscarile si sensibilitatea in membrul superior, muschiul deltoid a paralizat partial, iar coafa rotatorilor - tendoanele care comanda miscarea in umar - s-a rupt din cauza efortului ridicat de a compensa lipsa functiei deltoidului”, spune dr. Andrei Popescu.

Tehnica chirurgicala folosita este minim invaziva si a fost facuta la un nivel foarte avansat in cadrul Clinicii Zetta. Aceasta operatie endoscopica s-a realizat cu 4 incizii in umar a cate 5 mm fiecare, prin care au fost introduse camera video (artroscopul) si instrumentele de lucru speciale. Dupa interventia minim invaziva, pacienta poarta o orteza timp de trei saptamani, pentru refacerea tendoanelor reparate si, ulterior, va urma un program personalizat de recuperare medicala si kinetoterapie. Prin comparatie, alternativa chirurgicala clasica presupune deschiderea pieptului, fracturarea iatrogena controlata a claviculei, urmata de repararea ei pentru a avea acces deschis la nervii afectati.

De la intoarcerea sa in Romania, dr. Andrei Popescu a efectuat deja 4 premiere nationale, toate in domeniul sau de supraspecializare - chirurgia umarului.

Clinica Zetta, pezenta pe segmentul de chirurgie plastica reconstructiva si microchirurgie, dispune de un bloc operator modern, iar interventia de saptamana trecuta a doctorului Andrei Popescu se adauga celorlalte performante chirurgicale ale fondatorului Clinicii, dr. Dragos Zamfirescu.

In interiorul Clinicii s-a investit intr-un departament special pentru artroscopie, iar venirea doctorului Andrei Popescu din Franta a coincis si cu dezvoltarea segmentului de chirurgie a umarului. Dr. Popescu a creat o rutina chirurgicala supraspecializata a umarului si trateaza frecvent, printre altele, rupturi de coafa a rotatorilor, instabilitatea umarului – umarul dislocat, artroza de umar sau sindroamele dureroase de tip subacromial. Din echipa Zetta fac parte si alti medici ortopezi, extrem de competenti, precum dr. Daniel Vilcioiu, supraspecializat in chirurgia mainii si a pumnului, si Dr. Stefan Mogos, supraspecializat in chirurgia genunchiului.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului